Τα σκυλιά ανιχνεύουν με 97% τον καρκίνο στους ανθρώπους

Τα σκυλιά ανιχνεύουν με 97% τον καρκίνο στους ανθρώπους

Οι τετράποδοι φίλοι πέρα από το ότι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, αγάπη και αφοσίωση , και την βοήθειά τους ως οδηγοί τυφλών, τώρα μας βοηθάνε και στην πρόληψη για τις αρρώστιες .

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινότητας για την Βιοχημεία και την Μοριακή Βιολογία (American Society for Biochemistry and Molecular Biology) του 2019 στην Φλόριντα αναφέρει ότι οι σκύλοι ανιχνεύουν τον καρκίνο με το ποσοστό επιτυχίας ανίχνευσης να φτάνει στο 97%.
Ο λόγος για την ράτσα beagles, όπου με επικεφαλής την ερευνήτρια Heather Junqueira και την ομάδα της BioScentDx, τρία από τα τέσσερα σκυλιά που πήραν μέρος στο πείραμα, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, μύρισαν και κατάφεραν να εντοπίσουν σε ποσοστό 96,7% ποια δείγματα αίματος είχαν καρκίνο του πνεύμονα.

Τα σκυλιά έχουν όσφρηση 10.000 φορές πιο δυνατή από εμάς. Με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορούν να μας βοηθήσουν όχι μόνο στην ανίχνευση του καρκίνου και μάλιστα σε επίπεδο αρχικό, αλλά και σε άλλες ασθένειες.

Η Heather Junqueira είναι αισιόδοξη για το μέλλον, καθώς όπως ανέφερε οι σκύλοι «βοηθοί ιατροί» βοηθούν στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Αργότερα είναι πολύ πιθανό να καταφέρουν με επιτυχία και για άλλες μορφές καρκίνου, όπως τον προστάτη, τον ορθοκολικό και το μελάνωμα.

Η παρούσα εξέταση που διενεργεί με την ομάδα της, κοστίζει μόλις 50 δολάρια και βρίσκεται στην ιστοσελίδα της.

Παρόλα αυτά, δεν καταρρίπτει την αποτελεσματικότητα της άμεσης επίσκεψης σε αρμόδιο ιατρό.

 

 

 

Πηγή : Polyfonia

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved