ΠΟΥ: 300% αυξήθηκαν τα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

ΠΟΥ: 300% αυξήθηκαν τα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι η πρόληψη και αποφυγή της ασθένειας είναι εφικτή,με την χορήγηση των δύο δόσεων ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου
Τα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως, σημείωσαν αύξηση κατά 300% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο το 2018, όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεμονωμένο ποσοστό κρουσμάτων Ιλαράς στην Αφρική, άγγιξε το 700%.

«Μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2019, 170 χώρες έχουν αναφέρει 112.163 κρούσματα ιλαράς στις υπηρεσίες του ΠΟΥ. Πέρσι είχαν καταγραφεί μόνο 28.124 κρούσματα σε 163 χώρες», ανέφερε ο Οργανισμός, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακόμη προσωρινά. Ο ΠΟΥ εκτιμά άλλωστε ότι σε όλον τον κόσμο αναφέρονται στις αρχές λιγότερα από 1 στα 10 κρούσματα.

 

 

Πέρα από την Αφρική, μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται στην Ευρώπη (+300%), την ανατολική Μεσόγειο (+100%), την αμερικανική ήπειρο (+60%) και τη Νοτιοανατολική Ασία (+40%).

Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι η πρόληψη και αποφυγή της ασθένειας είναι εφικτή, με την χορήγηση των δύο δόσεων ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου.

Οι κύριες αιτίες επανεμφάνισης της ιλαράς είναι λόγω των ομάδων που είναι κατά των εμβολιασμών στις ανεπτυγμένες χώρες, αλλά και στην περιορισμένη πρόσβαση των ανθρώπων σε υπηρεσίες υγείας στις αναπτυσσόμενες.

 

Έχουν ξεσπάσει επιδημίες Ιλαράς

Επιδημίες ιλαράς έχουν αναφερθεί στη ΛΔ του Κονγκό, την Αιθιοπία, τη Γεωργία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Μαδαγασκάρη, τη Μιανμάρ, τις Φιλιππίνες, το Σουδάν, την Ταϊλάνδη και την Ουκρανία.

Ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ταϊλάνδη και την Τυνησία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των επίσημων κρουσμάτων ιλαράς αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας, η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη δεύτερη χειρότερη επιδημία την τελευταία 20ετία.

Μέχρι τις 11 Απριλίου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κατέγραψαν 555 κρούσματα από τις αρχές του έτους.

Η ιλαρά είναι άκρως μεταδοτική ασθένεια και μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες επιπλοκές – πνευμονική λοίμωξη ή εγκεφαλίτιδα, ιδίως στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τα CDC, ωστόσο, δεν περιείχαν στις αναφορές τους, νεκρούς από την ασθένεια.

 

 

Μπρούκλιν:Όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο θα τρώνε πρόστιμο

Στη Νέα Υόρκη έχουν αναφερθεί 285 κρούσματα από τον περασμένο Οκτώβριο και οι περισσότεροι ασθενείς ήταν μέλη της κοινότητας των Ορθόδοξων Εβραίων του Μπρούκλιν.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο την περασμένη εβδομάδα διέταξε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στο Μπρούκλιν να κάνουν το εμβόλιο, διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Όπως είπε ο ντε Μπλάζιο, αυτή είναι η χειρότερη επιδημία στην πόλη από το 1991.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα στο Μπρούκλιν αναφέρθηκαν σε παιδιά. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας εκτιμούν ότι η επιδημία ξεκίνησε από ένα μη εμβολιασμένο παιδί το οποίο είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ, χώρα που επίσης παρουσιάζει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Στελέχη των υπηρεσιών υγείας κατήγγειλαν, επίσης, ότι στο Μπρούκλιν κυκλοφορούν έντυπα που επιχειρηματολογούν ενάντια των εμβολίων, προωθώντας λανθασμένες πληροφορίες.

 

Ρόκλαντ της Νέας Υόρκης: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε δημόσιους χώρους 

Άλλη μια επιδημία έπληξε πρόσφατα οικογένειες Ορθόδοξων Εβραίων στην κομητεία Ρόκλαντ της Νέας Υόρκης.

Οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή να μην επιτραπεί στα μη εμβολιασμένα παιδιά να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, όμως αυτή ανατράπηκε πρωτόδικα από έναν δικαστή και τώρα αναμένεται η απόφαση του εφετείου.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved