Ποια από τα κινητά που χρησιμοποιούμε εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία;

Ποια από τα κινητά που χρησιμοποιούμε εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία;

Όλοι έχουνε αυτή την ανησυχία αλλά ποτέ δεν κοιτάμε αυτή την λεπτομέρεια όταν αγοράζουμε ένα κινητό.


Στις μέρες μας , τα έξυπνα κινητά αποτελούν προέκταση του χεριού μας και βρίσκονται σε απόσταση μερικών εκατοστών από το σώμα μας όλη την ημέρα ακόμα και όταν κοιμόμαστε.


Ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που ανησυχούν για τις επιπτώσεις αυτής της κατάχρησης στην υγεία τους και παρ′ ότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας κάποια επιστημονική έρευνα που να παρουσιάζει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα κινητά στον άνθρωπο, η ανησυχία είναι δεδομένη.


Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz) έχει διεξάγει όμως σχετική έρευνα και έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων που αφορά την ακτινοβολία που εκπέμπουν διάφορα κινητά.

 

Ακολουθεί η ακτινοβολία που εκπέμπουν ορισμένα κινητά τη στιγμή που τα ακουμπάμε στο αυτί μας για να μιλήσουμε:

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα το smartphone με το υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Mi A1 της κινεζικής εταιρεία Xiaomi.

Επίσης παρατηρείται ότι, τα περισσότερα κινητά στα οποία έχουν τα υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες αφού στη λίστα βρίσκονται 12 μοντέλα εκ των οποίων Xiaomi, OnePlus, Huawei και ZTE.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι και τα διάσημα και ακριβά κινητά της Apple όπως το iPhone 7 και το iPhone 8 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, βρίσκονται επίσης στη λίστα.

 

Τέλος, τονίζεται ότι, αν και δεν υπάρχει μια κοινή αποδεχτή γραμμή για το ποια ακτινοβολία μπορεί να θεωρηθεί ως ασφαλή από τα κινητά μας, στην Γερμανία για να λάβει ένα κινητό πιστοποίηση πως είναι «φιλικό» προς το περιβάλλον («Der Blaue Engel» δηλαδή Μπλε Άγγελος) θα πρέπει ο ρυθμός απορρόφησης να είναι μικρότερος των 0,60 watts ανά κιλό.

 

 

Όλα τα τηλέφωνα που περιλαμβάνονται στην εικόνα ξεπερνούν το λιγότερο κατά δύο φορές αυτό το όριο.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved