"Κατά φαντασίαν ασθενείς" οι μισοί από όσους πιστεύουν ότι έχουν αλλεργία

"Κατά φαντασίαν ασθενείς" οι μισοί από όσους πιστεύουν ότι έχουν αλλεργία

"Κατά φαντασίαν ασθενείς" οι μισοί από όσους πιστεύουν ότι έχουν αλλεργία

Παρότι ένας στους πέντε ανθρώπους πιστεύει ότι έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο, στην πραγματικότητα μόνο ένας στους δέκα, δηλαδή οι μισοί από όσους το πιστεύουν, είναι όντως αλλεργικοί, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του νοσοκομείου Παίδων του Σικάγο με επικεφαλής την καθηγήτρια Ρούχι Γκούπτα ανέλυσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα 40.000 ενηλίκων κι έκαναν σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open».

Όπως προέκυψε, το 19% των συμμετεχόντων πίστευαν πως έχουν κάποια τροφική αλλεργία, όμως στην πραγματικότητα το ποσοστό των αλλεργικών είναι περίπου 10%, ενώ των υπολοίπων τα συμπτώματα δεν δικαιολογούν τη διάγνωση της αλλεργίας.

«Μολονότι βρήκαμε ότι ένας στους δέκα ενηλίκους έχει τροφική αλλεργία, σχεδόν οι διπλάσιοι νομίζουν ότι είναι αλλεργικοί στις τροφές, αλλά τα συμπτώματά τους δείχνουν απλώς κάποια δυσανεξία σε τροφές ή άλλες σχετικές τροφικές διαταραχές», δήλωσε η δρ Γκούπτα.

«Είναι σημαντικό να δει κανείς προηγουμένως ένα γιατρό που θα κάνει κανονική εξέταση και διάγνωση της αλλεργίας, προτού βιαστεί να αποκλείσει από τη διατροφή του κάποια τροφή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιο συχνή τροφική αλλεργία μεταξύ των ενηλίκων, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, είναι απέναντι στα θαλασσινά και ακολουθούν κατά σειρά το γάλα, τα φιστίκια, άλλοι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα αυγά, το σιτάρι, η σόγια και το σουσάμι.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved