Έρευνα: Οι έφηβοι που είναι «κολλημένοι» με τα social media κινδυνεύουν με κατάθλιψη!

Έρευνα: Οι έφηβοι που είναι «κολλημένοι» με τα social media κινδυνεύουν με κατάθλιψη!

 

Οι συνεχείς συγκρίσεις με άλλους που δημιουργείται μέσα από τα social  οδηγούν σε  κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων

Οι έφηβοι που σπαταλάμε πολλές ώρες στα social media είναι ευεπίφοροι στην κατάθλιψη, όπως επισημαίνει έρευνα Καναδών επιστημόνων.

Επίσης, το ίδιο κακό  για την υγεία τους είναι και η πολύωρη παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος. 

 
Όσο πιο πολλές ώρες αφιερώνουν στη «μικρή οθόνη», τόσο επιδεινώνεται το πρόβλημα της κατάθλιψης στους έφηβους.

Βλέποντας τους συνομήλικούς τους να είναι καλύτερα η τουλάχιστον φαινομενικά καλύτερα στην προσωπική τους ζωή, οι έφηβοι αναπόφευκτα μπαίνουν σε σύγκριση.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Jama Pεdiatrics», συμμετείχαν 1.786 κορίτσια και 2.028 αγόρια από 31 σχολεία του Μόντρεαλ. 

 Παρακολουθώντας την κατάσταση της υγείας τους από την ηλικία των 12 έως την ηλικία των 16 ετών  και οι έφηβοι που συμμετείχαν στη μελέτη παρείχαν πληροφορίες για τον χρόνο που αφιέρωναν στα social media, την τηλεόραση, σε παιχνίδια στον υπολογιστή ή κάνοντας άλλα πράγματα στον υπολογιστή. Επίσης   κατέγραψαν και τυχόν σκαμπανεβάσματα στον ψυχισμό τους.

Ο ερευνητής Ελρόι Μπερς από το τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ τόνισε ότι, μέσω των social media οι έφηβοι εκτίθενται σε εικόνες συνομηλίκων τους που μπορεί να έχουν άψογο σώμα ή να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.Οι συνεχείς συγκρίσεις με άλλους οδηγούν σε πιο σοβαρή κατάθλιψη, προσθέτει. 

Από την πλευρά της, η επικεφαλής ερευνήτρια Πατρίσια Κόνροντ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής υποστηρίζει ότι, ο έλεγχος της διάρκειας ενασχόλησης με τα social media και την τηλεόραση, θα μπορούσε να είναι σημαντικός τρόπος για να βοηθηθούν ο νέοι με προδιάθεση στην κατάθλιψη.
 
 
Πηγή : Πρώτο Θέμα 
Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved