Επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες στα ούρα των παιδιών

Επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες στα ούρα των παιδιών

Σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν τοξικά επίπεδα πλαστικού στα ούρα και τα κόπρανα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Γερμανοί επιστήμονες ερεύνησαν 15 πλαστικά υποπροϊόντα στα απόβλητα των 2.500 παιδιών ηλικίας μεταξύ τριών και 17 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 11 από τις 15 ουσίες - μία από τις οποίες θεωρείται ότι προκαλούν καρκίνο - ήταν σε 97 έως 100% των δειγμάτων.

Τα επίπεδα υπερφθοροοκτανοϊκού οξέος (PFOA) υπερβαίνουν τα ασφαλή επίπεδα στο 20% των δειγμάτων, ειδικά μεταξύ των νεότερων παιδιών.

Η χημική ουσία χρησιμοποιείται στην κατασκευή εξωτερικών ενδυμάτων και μη κολλητικά σκεύη και έχει συνδεθεί με τον καρκίνο σε μελέτες σε ζώα.

Οι επιστήμονες, στο γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Ινστιτούτο Robert Koch στο Βερολίνο, ανησυχούν για την αύξηση αυτών των ουσιών στα παιδιά παρουσιάζοντάς τα ως η «πιο ευάλωτη ομάδα».

Η μελέτη μας δείχνει σαφώς ότι τα ολοένα και πιο πολύ χρησιμοποιημένα πλαστικά συστατικά εμφανίζονται πιο συχνά στο σώμα », δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Dr Marike Kolossa-Gehring, από το υπουργείο.

«Το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα νεώτερα παιδιά, η πιο ευαίσθητη ομάδα, επηρεάζονται περισσότερο."

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δείγματα ούρων και κοπράνων παιδιών ηλικίας μεταξύ τριών και 17 ετών, ανέφερε η Spiegel Online.

Τα περισσότερα από τα 15 υποπροϊόντα που έψαχναν δεν έχουν ονομαστεί. Η ομάδα παρατήρησε ότι ορισμένες από αυτές τις χημικές ουσίες δεν έχουν «όρια κρίσιμης σημασίας για την υγεία» στη Γερμανία.

Δύο από εκείνους που διέθεταν ασφαλή όρια από την κυβέρνηση υπερέβησαν τα δείγματα που αναλύθηκαν.

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved