Από άσθμα κινδυνεύουν περισσότερο τα παχύσαρκα παιδιά

Από άσθμα κινδυνεύουν περισσότερο τα παχύσαρκα παιδιά

Από άσθμα κινδυνεύουν περισσότερο τα παχύσαρκα παιδιά

 

Τα παιδιά με ΔΜΣ άνω του 30 έχουν 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν άσθμα από ότι οι συνομήλικοί τους με φυσιολογικό βάρος

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β. Καρολίνα από 507.500 παιδιά και δημοσίευσαν στο περιοδικό “Pediatrics” της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, τα παραπανίσια κιλά ευθύνονται για το ένα τέταρτο περίπου των περιστατικών άσθματος (23% έως 27%) στα παχύσαρκα παιδιά.

Το γεγονός, μεταφράζεται από τους επιστήμονες ως ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς υπολογίζεται ότι περίπου το 10% όλων των παιδιών δύο έως 17 ετών, που πάσχουν από άσθμα, θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει, αν διατηρούσαν κανονικό βάρος.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της έρευνας αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής Τζέισον Λανγκ, «το άσθμα είναι η κύρια χρόνια πάθηση στα παιδιά και οι αιτίες που το προκαλούν όπως οι ιογενείς λοιμώξεις κατά την παιδική ηλικία ή οι γενετικές, δεν μπορούν να αποτραπούν.

Η παχυσαρκία ωστόσο είναι ίσως ο μόνος παράγοντας κινδύνου παιδικού άσθματος που είναι δυνατό να προληφθεί. Γι αυτό και είναι σημαντικό τα παιδιά να αθλούνται, να έχουν έντονη κίνηση και υγιές σωματικό βάρος»

Παρότι οι ειδικοί ερευνητές δεν έχουν εξηγήσει ακόμη τη σχέση παχυσαρκίας και άσθματος, παρατήρησαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις η απώλεια βάρους βελτιώνει τα συμπτώματά του.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved