Αν το μωρό σας είναι μικρότερο του ενός έτους, δεν πρέπει να περνάει καθόλου χρόνο μπροστά από το κινητό σας

Αν το μωρό σας είναι μικρότερο του ενός έτους, δεν πρέπει να περνάει καθόλου χρόνο μπροστά από το κινητό σας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε την πρώτη του καθοδήγηση σχετικά με το πόσο χρόνο θα πρέπει να περνάνε τα παιδιά σε μια οθόνη: όχι πολύ για παιδιά κάτω των 5 ετών και καθόλου για τα παιδιά κάτω των 1 ετών.


Η υγειονομική υπηρεσία του ΟΗΕ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα παιδιά κάτω των 5 ετών δεν πρέπει να περνούν περισσότερο από μία ώρα μπροστά από τις οθόνες κάθε μέρα - καθόλου για τα παιδιά κάτω των 1 ετών.


Οι οδηγίες είναι κάπως παρόμοιες με τις συμβουλές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, η οποία συνιστά στα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 μηνών να αποφεύγουν τις οθόνες εκτός από τις συνομιλίες μέσω βίντεο.

Αναφέρει ότι οι γονείς των μικρών παιδιών κάτω των 2 θα πρέπει να επιλέξουν «υψηλής ποιότητας προγραμματισμό» με εκπαιδευτική αξία και που μπορούν να παρακολουθούνται με έναν γονέα για να βοηθήσουν τα παιδιά να καταλάβουν τι βλέπουν.

 


Ορισμένες ομάδες ανέφεραν ότι οι κατευθυντήριες γραμμές του WHO σχετικά με τις παραμέτρους οθόνης απέτυχαν να εξετάσουν τα πιθανά οφέλη των ψηφιακών μέσων.

Η συμβουλή του WHO για την οθόνη είναι ότι "επικεντρώνεται υπερβολικά στην ποσότητα του χρόνου της οθόνης και δεν λαμβάνει υπόψη το περιεχόμενο και το πλαίσιο χρήσης", δήλωσε ο Andrew Przybylski, διευθυντής έρευνας στο Oxford Internet Institute του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. 

Το Βασιλικό Κολλέγιο Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι τα διαθέσιμα δεδομένα ήταν πολύ αδύναμα για να επιτρέψουν στους εμπειρογνώμονές του να ορίσουν όρια για το κατάλληλο επίπεδο χρόνου οθόνης.

"Η έρευνά μας έδειξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετά ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηριχθεί ο καθορισμός των ορίων χρονικού διαστήματος", δήλωσε ο Dr. Max Davie, αξιωματικός της κλινικής για τη βελτίωση της υγείας, προσθέτοντας ότι "τα περιορισμένα χρονικά όρια οθόνης που προτείνει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δεν φαίνονται ανάλογά με την πιθανή βλάβη. "

 


Ο ΠΟΥ δεν περιέγραψε καμία βλάβη που προκλήθηκε από υπερβολικό χρόνο προβολής, αλλά είπε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές - οι οποίες περιλάμβαναν επίσης συστάσεις για σωματική δραστηριότητα και ύπνο - χρειάστηκαν για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη καθιστική συμπεριφορά του γενικού πληθυσμού. Σημείωσε ότι η σωματική αδράνεια αποτελεί κύριο παράγοντα κινδύνου για το θάνατο και συνεισφέρει στην αύξηση της παχυσαρκίας.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι τα βρέφη μικρότερα του 1 θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα στο στομάχι τους και ότι τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να πάρουν τουλάχιστον τρεις ώρες σωματικής άσκησης καθημερινά.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved