Αλόγιστη χρήση φαρμάκων: Τι πρέπει να προσέχουμε;

Αλόγιστη χρήση φαρμάκων: Τι πρέπει να προσέχουμε;

Τους δίνετε φάρμακα ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητο;

 

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα προβλήματα, όπως για παράδειγμα ο πονόλαιμος, η καταρροή, ή ο βήχας μπορούν να ξεπεραστούν από μόνα τους, χωρίς δηλαδή τη βοήθεια φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή, και συχνά το ίδιο γρήγορα όσο κι αν τους δίνατε κάποια αντιβίωση.

 

Η εξήγηση είναι ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα θεραπεύουν τα συμπτώματα και όχι την πραγματική αιτία του προβλήματος. Για παράδειγμα, η ακεταμινοφαίνη θα ρίξει τον πυρετό του παιδιού σας και θα το κάνει να αισθανθεί καλύτερα, αλλά δε θα θεραπεύσει τη μόλυνση που τον έχει προκαλέσει.

 

Φάρμακα και ανεπιθύμητες παρενέργειες

Επιπλέον, πολλά φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και συγκεκριμένα τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα διάφορα συμπτώματα του κρυώματος μπορούν να προκαλέσουν πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως είναι η υπνηλία.

 

Εστιάστε στο συγκεκριμένο σύμπτωμα της ασθένειας

Αντί λοιπόν να επιλέξετε αυτή την προσέγγιση, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να θεραπεύσετε μόνο το σύμπτωμα που ταλαιπωρεί το μικρό σας.

Εάν για παράδειγμα έχει πονόλαιμο, χρειάζεται μόνο ένα σιρόπι για το λαιμό. Με μια γενική όμως συνταγή θα μπουν στον οργανισμό του συστατικά τα οποία δε χρειάζεται πραγματικά, όπως οι αντιισταμίνες.

 

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για να μην ξεπερνάτε την αντίστοιχη δοσολογία

Υπάρχει κι άλλος ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να κοιτάτε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τις ετικέτες πριν χορηγήσετε μια γενική συνταγή στο παιδί σας.

Πολλά φάρμακα για το κρύωμα περιέχουν ακεταμινοφαίνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να δώσετε στο παιδί σας επιπλέον ακεταμινοφαίνη γιατί η δόση θα είναι υπερβολική.

 

Πετάξτε ότι φάρμακο δεν σας είναι απαραίτητο

Ένα τελευταίο ζήτημα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι το εξής: Εάν κρατάτε πολλά περιττά φάρμακα στο σπίτι σας, υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στα χέρια των παιδιών σας και να υπάρξουν προβλήματα.

Όσο κι αν τα κρύβετε τα πιτσιρίκια έχουν τον τρόπο τους να τα βρίσκουν, για αυτό είναι σαφώς καλύτερο να μην έχετε κανένα αχρείαστο φάρμακο στο σπίτι σας και να το αγοράζετε εάν και όταν αυτό χρειαστεί.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάκελος παιδική τριχόπτωση ή γυροειδής αλωπεκία : όλα όσα θέλετε να ξέρετε!

Δείτε τη λίστα με τα απαραίτητα φάρμακα για το σπίτι

Πλατυποδία σε παιδιά : πληροφορίες, συμπτώματα και θεραπεία

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved