Σπιτική βασιλόπιτα:Συνταγή

Σπιτική βασιλόπιτα:Συνταγή

Βασιλόπιτα-Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο

 

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά

 

  • 4 αυγά

 

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος

 

  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

 

  • 1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο

 

  • Ξύσμα ενός λεμονιού

 

  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι

 

  • 1 κιλό αλεύρι

 

  • Λίγα αμύγδαλα

 

Βασιλόπιτα-Εκτέλεση:

  • Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό και μέσα διαλύουμε τη μαγιά.

 

  • Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι, και το ανακατεύουμε για να γίνει μείγμα.

 

  • Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα’ αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει (1 ώρα περίπου).

 

  • Όταν φουσκώσει, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τα’ ασπράδια μαρέγκα, το βούτυρο λιωμένο, το μαχλέπι, και το ξύσμα λεμονιού.

 

  • Ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι, ώστε η ζύμη να μην γίνει πολύ σφιχτή.

 

  • Την πλάθουμε σε μπάλες και τη βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη.

 

  • Τη σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες περίπου, ώστε να γίνει διπλάσια σε όγκο.

 

  • Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μέσα σε ταψί στρογγυλό μεγάλο ή σε δύο μικρά.

 

  • Το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος 2 ώρες περίπου, σκεπασμένα ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο.

 

  • Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, χτυπάμε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι νερό και τα αλείφουμε ελαφρά με πινέλο.

 

  • Από πάνω με ωμά αμύγδαλα μπορούμε να σχηματίσουμε τη νέα χρονολογία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για μια ώρα περίπου.
Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved