Πίτα με αβγό και μανιτάρια: Συνταγή

Πίτα με αβγό και μανιτάρια: Συνταγή

Χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα και 5 λεπτά

Μερίδες: 12 μερίδες

Θερμίδες/μερίδα: 286 θερμίδες

 

Πίτα με αβγό και μανιτάρια- Υλικά

 

  • 2 κούπες ψιλοκομμένο τυρί Cheddar

 

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα

 

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

 

  • 127γρ. μανιτάρια

 

  • 1/3 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

 

  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές

 

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ζαμπόν

 

  • 8 αυγά

 

  • 3/4 κούπας γάλα

 

  • 1/2 κούπας  αλεύρι γενικής χρήσης

 

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμενο

 

  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό

 

  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

  • 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι


 

Πίτα με αβγό και μανιτάρια- Εκτέλεση:

 

-Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C

 

-Βάλτε μαζί, σε ένα μικρό μπολ, το Cheddar και τη μοτσαρέλα και ανακατέψτε τα.

 

-Βάλτε 3 κούπες από το μπολ με τα τυρια σε ένα ταψάκι 9x13 ιντσών.

 

-Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

 

1.Λιώστε το βούτυρο

 

2.Ρίξτε:

τα μανιτάρια,

τα κρεμμύδια

& τις κόκκινες πιπεριές

περίπου για 5 λεπτά.

 

 

-Αφαιρέστε και απλώστε τα υλικά από την κατσαρόλα πάνω στο ταψί με το μείγμα τυριών.

 

-Από πάνω ρίξτε το μπέικον

 

-Και τελειώστε πασπαλίζοντας στην κορυφή με το υπόλοιπο μείγμα τυριού.

 

 

-Πάρτε ένα μπολ και χτυπήστε τα αυγά.

 

-Συνεχίστε ρίχνοντας:

  • γάλα,
  • αλεύρι,

 

-Στην συνέχεια προσθέτετε:

  • μαϊντανό,

 

  • βασιλικό,

 

  • αλάτι

 

  • και πιπέρι.

 

Μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

 

-Έπειτα Βάζετε το μείγμα αυγών στο ταψί.

 

-Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά.

 

-Αφήστε το 10 λεπτά να σταθεί, πριν το κόψετε.

 

 

ΠΗΓΗ: Brunch Egg Bake

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved