Μηλόπιτα κέικ : Συνταγή

Μηλόπιτα κέικ : Συνταγή

για 12 μερίδες

Γέμιση με μήλα

  • αποξηραμένα μήλα (455 g)

 

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (220 g)

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

 

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

 

  • 4 φλιτζάνια νερό (960 mL)


ΚΕΪΚ

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για τη σκόνη (625 g)

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking soda

 

  • 1 κουταλάκι αλάτι

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

  • ¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (170 g)

 

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 g)

 

  • 2 μεγάλα αυγά

 

  • Μελάσσα (335 g)

 

  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (240 mL)

 

  • ζάχαρη , για το σερβίρισμα

 

 

 

 

Γέμιση με μήλα - Εκτέλεση

 

-Συνδυάστε τα αποξηραμένα μήλα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση προς υψηλή θερμότητα και ανακατέψτε.

-Μαγειρέψτε για 30 λεπτά-1 ώρα ή έως ότου τα μήλα να είναι τρυφερά και να έχουν απορροφήσει το υγρό.

-Πολτοποιήστε τα μήλα και στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλά επίπεδα.

-Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

 


Κάντε το κέικ:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε:

  • το αλεύρι,

 

  • baking powder

 

  • baking soda,

 

  • το αλάτι

 

  • και την κανέλα.

 

Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί

  • το βούτυρο

 

  • και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενοποιημένο το μείγμα

 

  • Προσθέστε τα αυγά

 

  • και τη μελάσα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και να πάρει ένα χρώμα ανοιχτό καφέ.

 

-Προσθέστε ⅓ του μείγματος από το αλεύρι στο μπολ με τα αβγά και ανακτατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

-Προσθέστε το μισό βουτυρόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

-Συνεχίστε να προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το βουτυρόγαλα εναλλάξ, χτυπώντας καλά πριν προσθέσετε το επόμενο.

 

-Αφήστε το μείγμα για μισή ώρα

 

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελισίου

 

-Αλευρώστε καλά μια καθαρή επιφάνεια και βάζετε το κέικ.

  • Πασπαλίστε από πάνω και επιπλέον αλεύρι.

 

  • Σχηματίστε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και κόψτε το σε 5 κομμάτια 

 

-Ψήστε για 12 λεπτά κάθε κομμάτι της ζύμης του κέικ

-Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς.

-Για να φτιάξετε μια μηλόπιτα πύργο, βάλτε ως βάση μια στρώση κέικ και βάλτε από πάνω μια στρώση από μήλα.

-Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα στρώματα κέικ.

-Τυλίξτε το κέικ σε πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε το για 24 ώρες.

-Μόλις το βγάλετε τρίψτε λίγη ζάχαρη από πάνω για να το σερβίρετε

-Καλή σας όρεξη

 

Αν σας άρεσε το παραπάνω άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο fb

 

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved