Κοτόπιτα: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Κοτόπιτα: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Κοτόπιτα-Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

 

  • 680 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου σε κύβους

 

  • αλάτι

 

  • πιπέρι

 

  • ½ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

 

  • 2 μικρά μπολ με πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους

 

  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένου μπιζελιού και καρότου (300 g)

 

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

 

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (470 mL)

 

  • 1 κατεψυγμένη κρούστα πίτας 

 

  • 1 αυγό, χτυπημένο

 

 

Κοτόπιτα-Εκτέλεση

 

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ένα αντικολλητικό τηγάνι.

 

  • Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και τηγανίστε το μέχρι το κρέας να μην είναι ροζ στο κέντρο.

 

  • Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C

 

  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.

 

  • Προσθέστε τους κύβους πατάτας και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.

 

  • Προσθέστε τα μπιζέλια και τα καρότα και ανακατέψτε.

 

  • Προσθέστε βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.

 

  • Πασπαλίστε το αλεύρι στην κορυφή, καλύπτοντας τα λαχανικά και ανακατεύετε γρήγορα για να αποφύγετε να σβωλιάσει.

 

  • Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου για να παχύνετε τη σάλτσα.

 

  • Σοτάρετε με αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από τη φωτιά.

 

  • Τοποθετήστε την κρούστα πίτας, αφού την  πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών και τυλίξτε το προσεκτικά κατά μήκος των άκρων του τηγανιού με τα δάχτυλά σας.

 

  • Βουρτσίστε τη ζύμη με το αυγό και κάντε 3 σχισμές στην κορυφή για να απελευθερωθεί ο ατμός.

 

  • Ψήνετε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

Πηγή:tasty.co

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved