Καρμπονάρα με σπαγγέτι : Συνταγή

Καρμπονάρα με σπαγγέτι : Συνταγή

Καρμπονάρα με σπαγγέτι- Υλικά

 

  • 1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

  • 8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

 

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

 

  • 1 / 4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικά)

 

  • 4 αυγά

 

  • 1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας

 

  • 1 αλάτι πιπέρι και μαύρο πιπέρι για γεύση

 

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

 

 

Καρμπονάρα με σπαγγέτι - Εκτέλεση

 

-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα

 

  • βράστε αλατισμένο νερό,

 

  • Ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε,μέχρι να γίνουν al dente.

 

  • Στραγγίστε καλά.

 

  • Αφήστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 

 

-Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε ελαφρώς  το ψιλοκομμένο μπέικον και αμέσως μετά βάλτε το στην άκρη.

 

 

Στο ίδιο τηγάνι:

 

  • προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι

 

  • Αφού ζεσταθεί προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε το σε μέτρια φωτιά

 

  • Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το για ακόμα 1 λεπτό.

 

  • Προσθέστε το λευκό κρασί εάν επιθυμείτε και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.

 


Βάλτε από πάνω τα μακαρόνια

 

  • Χτυπήστε τα 4 αυγά και ρίξτε τα στο τηγάνι

 

  • Ρίξτε το μπέικον

 

  • Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα

 

  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι

 

  • Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας την κορυφή του πιάτου με ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved