Εύκολες, μαλακές και γλυκές μπάρες από γκρανόλα

Εύκολες, μαλακές και γλυκές μπάρες από γκρανόλα

Ποσότητα:ι 12 μπάρες

Υλικά:

  • 2 1/2 φλιτζάνια (230 γραμμάρια) νιφάδες βρώμη

 

  • 1/2 φλιτζάνι (80 γραμμάρια) ολόκληρα αμύγδαλα, χοντροκομμένα

 

  • 1/3 φλιτζάνι (113 γραμμάρια) μέλι

 

  • 1/4 φλιτζάνι (56 γραμμάρια) βουτύρου, κομμένο σε τεμάχια

 

  • 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη

 

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

  • 1/4 κουταλάκι αλάτι

 

  • 1/2 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) cranberry

 

  • 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές (65 γραμμάρια) μάρκες μίνι σοκολάτας

 

 

 

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. 

 

  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο.

 

  • αλείψτε  λίγο λάδι τον πάτο.

 

  • Προσθέστε βρώμη και αμύγδαλα ,

 

  • ψήστε για 5 λεπτά,

 

  • Το βγάζετε, ανακατεύετε τη βρώμη με τα αμύγδαλα και ξαναψήνετε για άλλα 3 με 5 λεπτά

 

  • Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

 


-Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι:

 

  • το βούτυρο,

 

  • το μέλι,

 

  • την καστανή ζάχαρη,

 

  • το εκχύλισμα βανίλιας

 

  • και το αλάτι

 

  • Ψήστε σε μέτρια φωτιά.

 

  • Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να ρευστοποιηθεί.

 

  • Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με την βρώμη και τα αμύγδαλα.

 

  • Ανακατέψτε καλά.

 

  • Αφήστε το να κρυώσει περίπου 5 λεπτά

 

-στη συνέχεια προσθέστε

  • τα cranberries

 

  • το 1/4 φλιτζάνι με κομμάτια σοκολάτας.

 

 

-Μεταφέρετε το μπολ στο ταψι

 

  • χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα από καουτσούκ μέχρι το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα το ταψί.

 

  • Ρίξτε πάνω από το μείγμα extra 2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας

 

  • και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να τα πιέσετε απαλά στην κορυφή.

 

 

-Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και από την πάνω μεριά.

 

  • Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

  • Βγάλτε το από το ψυγείο.

 

  • Κόψτε σε 12 μπάρες.

 

 

-Αποθηκεύστε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.

 

  • Αν θέλετε πιο μαλακές ράβδους, κρατήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου.

 

  • Αν θέλετε ελαφρώς πιο σκληρές μπάρες, βάλτε τες στο ψυγείο.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved