Δίπλες : Γιορτινή συνταγή που θα λατρέψετε

Δίπλες : Γιορτινή συνταγή που θα λατρέψετε

Δίπλες - Υλικά

  • 4 αβγά

 

  • 1 φλιτζάνι ούζο

 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι

 

  • 2 φλιτζάνια τριμμένα καρύδια

 

  • Μέλι

 

  • Αλεύρι

 

  • Μισό κουταλάκι σόδα

 

  • Κανέλα

 

Δίπλες - Τρόπος παρασκευής:

-Σε μία βαθιά λεκάνη χτυπάμε

  • τα αβγά,

 

  • το ούζο,

 

  • το χυμό,

 

  • τη ζάχαρη,

 

  • το λάδι

 

  • και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη.

 

-Δουλεύουμε καλά τη ζύμη πέντε περίπου λεπτά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα.

-Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες.

-Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, πιέζοντας τις άκρες με δύο πιρούνια.

-Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

-Ρίχνουμε αρκετό μέλι και, τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved