Σύμφωνα με ποιες παραδόσεις δίνουν τα ονόματα σε Ανατολή και Δύση;

Σύμφωνα με ποιες παραδόσεις δίνουν τα ονόματα σε Ανατολή και Δύση;

Σουηδία

Πολλοί άνθρωποι στη Σουηδία πιστεύουν ότι είναι κακοτυχία να πεις σε οποιονδήποτε το όνομα που θα διαλέξεις για το παιδί σου, πριν γεννηθεί.

 

 

Κίνα


Στην Κίνα, όταν διαλέγουν όνομα για το μωρό, λαμβάνουν υπόψη τους τα πέντε στοιχεία της φύσης (χρυσός, ξύλο, φωτιά, νερό και γη).

Σύμφωνα με το κλασικό Κινέζικο Yi Jin ή I Chin, με βάση ακριβώς το πότε γεννήθηκε ένα μωρό, θα είναι πιο δυνατό σε συγκεκριμένα στοιχεία, και αυτό θα καθορίσει τη μοίρα του.


Οι Κινέζικοι χαρακτήρες όπως και τα γράμματα, έχουν επίσης χαρακτηριστικά των πέντε στοιχείων – για παράδειγμα, ένας χαρακτήρας μπορεί να έχει την ποιότητα του ξύλου.

Πολλοί γονείς στην Κίνα πιστεύουν ότι οι χαρακτήρες σε ένα όνομα μπορούν να αναπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν.

Αν σε ένα μωρό του «λείπει το νερό», εξαιτίας της μέρας που γεννήθηκε, ο χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει το νερό στο όνομα του θα αναπληρώσει αυτή την έλλειψη.

Οι γονείς συνήθως πληρώνουν κάποιον ειδικό για να τους βοηθήσει να προσδιορίσουν το κατάλληλο όνομα για το μωρό τους.

 

 

Σουηδία

Οι οικογένειες συνήθως διαλέγουν δυο με τρία πρώτα ονόματα για το μωρό τους. Κάποιες φορές τα ονόματα έχουν σχέση με την οικογένεια, αλλά σαν κανόνα, οι άνθρωποι ακολουθούν τις δικές τους προτιμήσεις.

 

 

Ισπανία

Οι άνθρωποι στην Ισπανία και σε άλλες λατινικές χώρες βαφτίζουν τα παιδιά τους σύμφωνα με την καθολική παράδοση – για παράδειγμα, το όνομα «Μαρία» πάντα ήταν πολύ συνηθισμένο.

Στα αγόρια δίνεται συνήθως το όνομα του πατέρα ή του παππού τους. Αλλά οι παραδόσεις των ονομάτων έχουν αρχίσει και αλλάζουν.

Στη σημερινή εποχή, υπάρχει περισσότερη φαντασία και ελευθερία. Πολλοί γονείς τώρα διαλέγουν απλά ονόματα που αγαπάνε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση χιούμορ στα μωρά: Πότε αναπτύσσεται και πως μεταδίδεται από τους γονείς;

Δείτε 4 παιχνίδια για να παίξετε με το μωρό σας μετά τους 12 μήνες

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved