Σκάλισμα μύτης και παιδί : 8 τρόποι για να το σταματήσει

Σκάλισμα μύτης και παιδί : 8 τρόποι για να το σταματήσει

Τα μικρά παιδιά μπορούν να έχουν μερικές συνήθειες που να φαίνονται χαριτωμένες όσο είναι ακόμα παιδιά, αλλά μεγαλώνοντας είναι κάτι που σίγουρα θα τους προκαλέσει προβλήματα.

Μία από αυτές είναι και το σκάλισμα της μύτης που εκτός από ότι είναι αντιαισθητικό και κοινωνικά μη αποδεκτό, η μύτη αποτελεί εστία μικροβίων.

Επιπλέον, το σκάλισμα της μύτης μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, όπως ρινορραγίες, λοιμώξεις και πληγές

1.Προσφέρετε του ένα χαρτομάντιλο ή βοηθήστε το να φυσήξει τη μύτη του αντί να γκρινιάζετε

Μόλις δείτε ότι το παιδί σας να σκαλίζει τη μύτη του για πρώτη φορά, είναι πιθανό να υπάρχει υπερβολική βλέννα στη μύτη της που να την ενοχλεί.Θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα παιδάκια δεν ξέρουν πως να φυσήξουν την μύτη τους σωστά οπότε όταν κάτι τους ενοχλεί στρέφονται ως λύση στα χεράκια τους. Δώστε του ένα χαρτομάντιλο και εξηγείστε του ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό αντί για το χεράκι του και εφόσον δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνο του βοηθήστε το.

 

Εάν το σκάλισμα της μύτης αρχίζει να μετατραπέται σε μια νέα συνήθεια:

 

2.Συζητήστε του για το πόσα μικρόβια έχει η μύτη και πως πρέπει να προσέχουμε την υγιεινή μας κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή

Μερικά παιδιά αποκτούν ασυναίσθητα αυτή την συνήθεια. Εξηγήστε του πως θα πρέπει να πλύνει τα χέρια του κάθε φορά που βάζει τα χέρια του στη μύτη του.

Η αναγκαιότητα του πλυσίματος των χεριών είναι κάτι που αποθαρρύνει τα παιδιά από το σκάλισμα της μύτης τους.

 


3.Εξηγήστε ότι το σκάλισμα της μύτης δεν είναι υγιεινή συνήθεια και ότι όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει μολύνση στη μύτη της, αλλά ότι τα μικρόβια μπορεί να εξαπλωθούν με αποτέλεσμα να κολλήσει η ίδια ή και άλλοι άνθρωποι.

 

4.Βάλτε του χάζαπλαστ

Η τοποθέτησης ενός αυτοκόλλητου επίδεσμου στο δάκτυλο του παιδιού σας δεν θα κάνει τόσο ευχάριστο το έργο της ανασκαφής του παιδιού σας.

Επιπρόσθετα, αν του εξηγήσετε ότι βάλατε τον επίδεσμο στο δάχτυλο του γιατί δεν πρέπει να σκαλίζει την μύτη του, αυτό θα λειτουργεί σαν υπενθύμιση κάθε φορά που θα αντικρίζει το αυτοκόλλητο επίδεσμο.

 

5.Αντικαταστήστε την συνήθεια

Το σκάλισμα της μύτης του παιδιού σας μπορεί να προέρχεται από την πλήξη ή από την ανάγκη του να κρατιέται με κάτι απασχολημένο.
Εάν παρακολουθεί πολλή τηλεόραση ή δέχεται παθητικά, ερεθίσματα, προσπαθήστε να την βάλετε να εμπλακεί σε δραστηριότητες.
Τα πολυάσχολα χέρια είναι λιγότερο πιθανό να καταλήξουν στη μύτη της.

 


6.Κόψτε τα νύχια του

Με αυτόν τον τρόπο από την μία ελαττώνετε την πιθανότητα να μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο στην μύτη του και από την άλλη δυσχεραίνεται την προσπάθεια ανασκαφής.

 

7.Δελεάστε το

Εφοδιαστείτε με χαρτομάντιλα που απεικονίζουν του αγαπημένους του ήρωες και δώστε του ένα κίνητρο γιανα φυσάει συχνά τη μύτη του.

 

8.Προειδοποιήστε το

Αν το παιδί σας πηγαίνει σχολείο προετοιμάστε τον ότι άλλα παιδάκια μπορούν να γελάσουν με αυτή του την συνήθεια.

Με αυτό το τρόπο το παιδί σας μπορεί να θελήσει να το κόψει χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved