Πως αλλάζει το πρόγραμμα ενός παιδιού στις καλοκαιρινές διακοπές;

Πως αλλάζει το πρόγραμμα ενός παιδιού στις καλοκαιρινές διακοπές;

 

Ο χρόνος περνά και δεν το καταλαβαίνει…


Νέοι φίλοι, παιχνίδια στη θάλασσα, ατέλειωτες βόλτες με το ποδήλατο, κρυφτό, κυνηγητό... Το παιδί «χάνει το μυαλό» του με όλα αυτά τα συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν στη διάρκεια της ημέρας. Και φυσικά δεν έχει αίσθηση του χρόνου!

 

Για να αποφύγετε, λοιπόν, τις γκρίνιες αλλά και να μην του χαλάσετε τη διάθεση διακόπτοντας ξαφνικά το παιχνίδι του, φροντίστε να το ενημερώνετε λίγη ώρα νωρίτερα, ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει για να φύγετε, γιατί πρέπει να φάει ή να πάει για ύπνο.

 

 

 

 

Χαμηλώστε τα… ντεσιμπέλ

 


Φωνές, γέλια, πειράγματα, όλα επιτρέπονται στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι στον τόπο των διακοπών, δεν είστε μόνοι σας.

 

Εξηγήστε στο πιτσιρίκι σας ότι δεν μπορεί να στριγκλίζει στην παραλία, να πετά τα παιχνίδια του δεξιά κι αριστερά και να πιτσιλά τους υπόλοιπους λουόμενους, όσο διασκεδαστικό και αν το βρίσκει. Επίσης, τις ώρες κοινής ησυχίας θα πρέπει να είναι προσεκτικό και να παίζει ήρεμα, για να μην ενοχλεί όσους θέλουν να ξεκουραστούν.

 

 

 

 

Τα σύνορα της βόλτας.

 


Είτε βρίσκεστε στην παραλία μαζί με το πιτσιρίκι σας, είτε το έχετε αφήσει να πάει βόλτα με τους φίλους του, πρέπει πάντοτε να γνωρίζετε πού βρίσκεται.

 

Επειδή τα παιδιά παρασύρονται και ακολουθούν τους φίλους τους παντού, εξηγήστε στο δικό σας, ποια είναι τα όριά του και μέχρι πού του επιτρέπετε να πηγαίνει.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved