Μάγκι Ντόυν: Ξεκίνησε από τα 20 και πήρε το βραβείο "Hero of the year"

Μάγκι Ντόυν: Ξεκίνησε από τα 20 και πήρε το βραβείο "Hero of the year"

Η Maggie Doyne είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος BlinkNow. Κατάγεται από το New Jersey στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει αφιερώσει πάνω από μια δεκαετία της ζωής της, στην εκπαίδευση των παιδιών και στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Ήταν αποδέκτης του CNN Hero Award το 2015, ενώ το έργο της έχει αναγνωριστεί από τον Δαλάι Λάμα, την Ελισάβετ Γκίλμπερτ, τον Νικ Κρίστοφ, την Κέιτι Κούριτς και πολλά άλλα.

Μπορεί το έργο της επικεντρώνεται στο Νεπάλ, ωστόσο μιλάει σε όλο τον κόσμο με την ελπίδα να εμπνεύσει άλλους να ξεκινήσουν δράσεις που θα δημιουργήσουν θετική αλλαγή στον κόσμο μας.

 

 

 

 

Πώς επηρέασε η παιδική ηλικία και η ανατροφή σας την επιθυμία σας να αφιερωθείτε στην εθελοντική υπηρεσία;


Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την παιδική φροντίδα σε νεαρή ηλικία και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που με προετοίμασε να κάνω το έργο που κάνω σήμερα.
Πάντα απολάμβανα τη συναναστροφή μου με τα παιδιά και τοbabysitting μου έδωσε τεράστια εμπειρία.


Κατά την διάρκεια των διακοπών μετά το Γυμνάσιο, έκανε ταξίδια με σκοπό να προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες στον κόσμο και τελικά κατέληξε να εργάζεται για τα προσφυγόπουλα του Νεπάλ στην Ινδία.

Το 2005 συναντήσατε έναν πρόσφυγα από το Νεπάλ ,κατά τη διάρκεια του εθελοντικής υπηρεσίας σε ένα σπίτι για παιδιά στην βόρεια Ινδία.

Μπορείτε να μας πείτε για αυτό το φίλο σας και τι σε έκανε να επισκεφτείς το σπίτι της κατά τη διάρκεια μιας κατάπαυσης του πυρός εν μέσω του εμφυλίου πολέμου του Νεπάλ;

Ενώ βρισκόμουν στην Ινδία, έγινα φίλη με μια γυναίκα που ονομάζεται Sunita. Μόλις ξανάνοιξαν τα σύνορα στο Νεπάλ, το 2006, ταξίδεψα πίσω στο Νεπάλ με την Sunita και την οικογένειά της.

Ήμουν πολύ περίεργη και ήθελα να δω το χωριό της για να περάσουμε δύο μέρες μέχρι να φτάσουμε στο Surkhet. Εκεί συναντήσαμε τη Χίμα.

 

 

Πώς συναντήσατε τη Χίμα;

Συνάντησα τη Χίμα όταν ήταν περίπου 6 ή 7 ετών. Την πετυχαίναμε κάθε πρωί καθώς έσπαγε βράχια στην όχθη ενός ποταμιού. Κάθε φορά που περνούσα, κοιτούσε ψηλά και έλεγε: "Namaste Didi!" .

Η είδηση ​​της με έκανε να σκεφτώ την παιδική μου ηλικία. Ήθελα να έχει και η Χίμα μια ευκαιρία να λάβει εκπαίδευση όπως εγώ, γι 'αυτό αποφάσισα να την γράψω στο σχολείο.

Μετά την εγγραφή της στο σχολείο, σκέφτηκα, αν μπορώ να γράψω ένα παιδί, γιατί όχι πέντε; Γιατί όχι 10; Ήταν ο στόχος μου να περπατήσω μια μέρα στην όχθη του ποταμού και να μην δω ούτε ένα παιδί να σπάει τα βράχια.

 

 

 

Μπορείτε να μας πείτε τις πρώτες ημέρες από την έναρξη του έργου σας και την αγορά ενός οικοπέδου στην κοιλάδα Kopila; Πώς συναντήσατε τον συνεργάτη του έργου σας, τον Top Malla; Έχει η εταιρική σχέση μεταμορφώσει το σχέδιό σας;

Συνάντησα τον συνιδρυτή μου, Top Malla, ενώ βρισκόμουν στην Ινδία. Ο Top Malla, είναι ο θείος της φίλης μου, Sunita.

Όλοι μαζί πήγαμε στο Νεπάλ το 2006 και ο Top Malla μοιράστηκε το πάθος μου για την ενδυνάμωση των παιδιών του Νεπάλ.

Έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Μετά την εγγραφή των παιδιών στο σχολείο, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι ορισμένα παιδιά δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους.

Τότε αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις αποταμιεύσεις μου, αξίας 5.000 δολαρίων, για να φτιάξουμε ένα σπίτι για παιδιά.

Συνεργαστήκαμε στενά με την τοπική κοινότητα και την κυβέρνηση για να δημιουργήσουμε ένα σπίτι για παιδιά, το οποίο θα ήταν διαφορετικό από όσα ορφανοτροφεία είχα δει στα ταξίδια μου ως εθελόντρια.

Η συνεργασία με τον συνιδρυτή μου, Top Malla, ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του έργου μας.

Όχι μόνο είναι ένας απίστευτος ηγέτης αλλά, επειδή ήταν ορφανός ο ίδιος, έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να εμπνέει και να ταυτίζεται με τα παιδιά με τα οποία εργαζόμαστε.

 

 

Ίδρυσατε επίσης το Ίδρυμα BlinkNow το 2007 που βοήθησε στην υποστήριξη του σχολείου Kopila Valley School.

Το Ίδρυμα BlinkNow δημιουργήθηκε για να παρέχει οικονομική υποστήριξη στην σχολή της κοιλάδας Kopila, στο Κέντρο Παιδιών και Γυναικών.

 

 

Πείτε μας περισσότερα για το σχολείο της κοιλάδας Kopila. Είστε ικανοποιημένοι με την απόδοση του σχολείου; Έχει αλλάξει τη ζωή των παιδιών της τοπικής κοινωνίας;

Η σχολή κοιλάδων Kopila ιδρύθηκε το 2010 και δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για το πώς εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών.

Το Kopila Valley είναι ένα από τα κορυφαία σχολεία της περιοχής και παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε περισσότερους από 400 φοιτητές.

Παρέχουμε, επίσης, στους μαθητές μας δωρεάν στολές, βιβλία, μεταφορές, σχολικά γεύματα και σνακ χωρίς κόστος - Από τα 76 σχολεία της περιοχής, είμαστε το μόνο σχολείο που το κάνουμε αυτό.

 

 

Ξεκινήσατε επίσης το Kopila Valley Κέντρο Γυναικών Kopila Valley το 2013, την Κλινική Kopila Valley το 2011 και το σπίτι της Big Sister της Kopila Valley το 2017. Τι σε έκανε να εισάγεις τόσες πολλές υπηρεσίες για τους ανθρώπους στο Surkhet;

Όταν αρχίσαμε αρχικά αυτό το έργο, θέλαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μάθαμε ότι για να βοηθήσουμε πραγματικά ένα παιδί, έπρεπε να ακολουθήσουμε μια ολιστική προσέγγιση και να βοηθήσουμε και την κοινότητα.

Αυτό μας οδήγησε στο άνοιγμα ενός γυναικείου κέντρου το οποίο μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τις γυναίκες με εργαλεία, δεξιότητες και γνώση για να ξεπεράσουμε την κοινωνική ανισότητα και να κερδίσουμε την οικονομική τους ανεξαρτησία.

Επιπλέον, ανοίξαμε μια κλινική υγείας για την παροχή προληπτικής φροντίδας και εκπαίδευσης για την υγεία στην τοπική κοινότητα.

Το σπίτι της Μεγάλης Αδελφής δημιουργήθηκε για να παράσχει πρόσθετη υποστήριξη σε μερικούς από τους φοιτητές μας με υψηλό κίνδυνο.

Από την ένταξη αυτών των υπηρεσιών στο πρόγραμμα μας διαπιστώσαμε βελτίωση των βαθμών και ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινότητα.

 

 

Ανοίγετε επίσης μια πανεπιστημιούπολη. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα γι 'αυτό;

Πριν από περίπου πέντε χρόνια, αποφασίσαμε να αγοράσουμε γη για να οικοδομήσουμε μια νέα βιώσιμη πανεπιστημιούπολη για τους σπουδαστές μας.

Για χρόνια, συνεργαστήκαμε με μηχανικούς, αρχιτέκτονες, εμπειρογνώμονες βιωσιμότητας και εκπαιδευτικούς για να δημιουργήσουμε ένα σχολείο που ελπίζουμε ότι θα είναι το πιο πράσινο σχολείο στο Νεπάλ.

Ήταν μια μακρά διαδικασία αλλά αυτή την εβδομάδα ανοίξαμε την πανεπιστημιούπολη των ονείρων μας - τροφοδοτείται πλήρως από ηλιακή ενέργεια και διαθέτει βρώσιμους κήπους, συγκομιδή ομβρίων υδάτων, βιοαέριο, ηλιακές κουζίνες, λιπασματοποίηση, βιώσιμη γεωργία, ανακύκλωση λυμάτων .

Αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα .Είναι μια πανεπιστημιούπολη που έχει σχεδιαστεί για εσωτερική και εξωτερική μάθηση. Κατασκευάσαμε την πανεπιστημιούπολη χρησιμοποιώντας 100 τοις εκατό εργατικό δυναμικό από το Νεπάλ, ενώ το σχολείο από μόνο του θα απασχολεί πάνω από 100 άτομα προσωπικό του Νεπάλ.

Θέλουμε αυτή η πανεπιστημιούπολη να αποτελέσει παράδειγμα για έργα που βασίζονται στην εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο.

 

 


Κερδίσατε επίσης το 2015 CNN Hero of the Year και πολλά άλλα βραβεία. Πιστεύετε ότι έχετε ανταμειφθεί για τις υπηρεσίες σας; Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να εργάζεστε για αυτό τον σκοπό;

Το έργο που κάνουμε είναι μια ανταμοιβή από μόνο του.

Ναι, έχω λάβει βραβεία που μας βοήθησαν να επεκτείνουμε το σχέδιό μας, αλλά η πραγματική ανταμοιβή για μένα είναι να δούμε τις γυναίκες και τα παιδιά με τα οποία εργαζόμαστε να ευδοκιμούν.

Θα συνεχίσω τη δουλειά μου έως ότου όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και η φτώχεια να ανήκει στο παρελθόν.

Οποιοδήποτε μήνυμα για όσους επιθυμούν να κάνουν διαφορά στο Νεπάλ και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες;

Όπως πάντα λέω: δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Εάν είστε μορφωμένοι και ελεύθεροι, ενδυναμωμένοι και ασφαλείς, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας, τη δύναμή σας και τα δώρα σας για να βοηθήσετε την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved