Κάθριν Έλισον : "Η μητρότητα σε μετατρέπει σε εξαιρετικά ικανό άνθρωπο"

Κάθριν Έλισον : "Η μητρότητα σε μετατρέπει σε εξαιρετικά ικανό άνθρωπο"

Τι λέει η συγγραφέας του βιβλίου «Μπορεί να σε κάνει η μητρότητα εξυπνότερη;» , Κάθριν Έλισον, για τον τρόπο που έγινε η ίδια εξυπνότερη , ως μητέρα , στην καθημερινότητά της;

 

Μητρότητα και time management

«Ανακάλυψα πως η μητρότητα είναι εξαιρετικά διεγερτική, σαν να κάνει την ανθρώπινη φύση αν υπερλειτουργεί έγινα επίσης καλύτερη στη διαχείριση του χρόνου.

Επειδή ήμουν δημοσιογράφος, νόμιζα ότι ήμουν καλή με τις προθεσμίες. Όταν γέννησα όμως, οι προθεσμίες έγιναν πολύ λιγότερο ελαστικές. Έπρεπε να οργανώσω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά.

Ως μητέρα, η ιδέα του να έχεις λιγότερο χρόνο για χάσιμο, επηρεάζει ολόκληρη τη ζωή σου.

 

 

Όταν χειρίζεσαι καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις

Έγινα εξυπνότερη στη δικτύωση με άλλες γυναίκες, ενώ αντιμετωπίζω καλύτερα τις αγχωτικές καταστάσεις και τους δύσκολους ανθρώπους.

Ξέρω πως αν επιστρέψω σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων, θα μπορώ να χειριστώ καλύτερα τους αρχισυντάκτες που έχουν τα νεύρα τους!

Γενικά, η μητρότητα με βοήθησε να εστιάσω στο μέλλον. Αποφάσισα να βάλω προτεραιότητες σε διάφορα θέματα, όπως είναι το περιβάλλον, τα οποία θα έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στη ζωή του παιδιού μου απ’ ό, τι στη δική μου.

 

(Διαβάστε επίσης: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΗ! )

 

 

Εστιάζεις στα ουσιαστικά πράγματα

Ταυτόχρονα, βρήκα το κίνητρο να επιτυγχάνω άλλες φιλοδοξίες που είχα για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, πάντα ήθελα να έχω λίγους και καλούς φίλους, περισσότερη δημιουργικότητα στη δουλειά μου και έναν τρόπο ζωής που θα μου έδινε το περιθώριο να γράφω καλύτερα άρθρα και βιβλία.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν όταν έκανα παιδιά. Δεν ήταν μόνο η πράξη της μητρότητας, ήταν ότι σκεφτόμουν τι ήθελα να κάνω για εμένα και τα παιδιά μου.

Πολλές γυναίκες στο βιβλίο λένε ότι έκαναν τις ίδιες αλλαγές. Είναι σαν να περνάς την κρίση της μέσης ηλικίας. Όταν κάνεις παιδιά, αναδιοργανώνεις τις προτεραιότητές σου.

Σκέφτεσαι τι θα αφήσεις πίσω σου και παίρνεις τη ζωή πιο σοβαρά, όταν συνειδητοποιείς ότι τα παιδιά σου θα την εξετάσουν αργότερα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν τα πεθερικά παρεμβαίνουν στην σχέση του ζευγαριού...

7 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τους καβγάδες των παιδιών σας

Ποια είναι τα οφέλη του παιχνιδιού για τα παιδιά; -Smilefamily.gr

Τι προκαλεί άγχος στα παιδιά: Δείτε πιθανές αιτίες!

Πώς να μάθω στο παιδί μου καλούς τρόπους στην προσχολική ηλικία;

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved