Δανία:Υποχρεωτικά μαθήματα διαζυγίου σε όσους γονείς θέλουν να χωρίσουν

Δανία:Υποχρεωτικά μαθήματα διαζυγίου σε όσους γονείς θέλουν να χωρίσουν

Μέχρι σήμερα τα διαζύγια των Δανών βγαίναν ψηφιακά, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, ούτε παρουσία στο δικαστήριο.

Ωστόσο, για να είναι πλέον εφικτή η έκδοση του διαζυγίου, οι γονείς ανηλίκων θα υποχρεούνται να παρακολουθήσουν πρώτα ένα σχετικό εκπαιδευτικό μάθημα στο Διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Απριλίου, στο πλαίσιο του νέου κώδικα διαζυγίου που υιοθετήθηκε, κάθε γονέας θα πρέπει να παρακολουθήσει μια ενότητα μαθημάτων διάρκειας περίπου 30 λεπτών, η οποία θα διατίθεται δωρεάν και έχει στόχο να λειτουργήσει ως ένα σύστημα πλοήγησης στη νέα του ζωή με τα παιδιά του.

Όποιος δεν το κάνει πολύ απλά δεν μπορεί να χωρίσει.

 

Τα μαθήματα αυτά είναι μέρος του προγράμματος, "Συνεργασία μετά το διαζύγιο", το οποίο βρίσκεται σε πλατφόρμα στο Διαδίκτυο, την οποία δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και υιοθετήθηκε από την πολιτική τάξη της Δανίας, ως κατευθυντήριες γραμμές για τα παντρεμένα ζευγάρια που θέλουν να χωρίσουν.

"Τα ψηφιακά αυτά μαθήματα λύνουν τις απορίες σε πλήθος από τα πιο βασικά ερωτήματα που τίθενται σε ένα διαζύγιο", σχολίασε στο AFP ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την Παιδική Ηλικία και τις Κοινωνικές Υποθέσεις.

Δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να έχουν μέσω ενός απλού αιτήματος και τα ανύπαντρα ζευγάρια με παιδιά.Επισημαίνεται, ότι το 54% των παιδιών στην Δανία γεννιούνται εκτός γάμου

Το πρόγραμμα αυτό, είναι διαθέσιμο για υπολογιστή, αλλά και σαν εφαρμογή, ενώ περιέχει συνολικά 17 ενότητες, οι οποίες παρέχουν πιθανές λύσεις για ενδεχόμενα προβλήματα: από τη διοργάνωση των πάρτι γενεθλίων των παιδιών, ως τις σχολικές εκδρομές.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved