8 συμβουλές για να διαλέξετε την κατάλληλη θεατρική παράσταση για το παιδί σας

8 συμβουλές για να διαλέξετε την κατάλληλη θεατρική παράσταση για το παιδί σας

Το θέατρο είναι μια πολύ σημαντική μορφή τέχνης. Διασκεδάζει, ψυχαγωγεί, μορφώνει, γαληνεύει το πνεύμα και την ψυχή και χαρίζει ώρες ξεγνοιασιάς αλλά και ενδοσκόπησης, τόσο στους μεγάλους όσο και στους μικρούς του φίλους.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό όλοι οι γονείς να βοηθούν τα παιδιά τους να το αγαπήσουν από μικρή ηλικία. 

Η μεγάλη τους απορία όμως, σε αυτή την περίπτωση, είναι εάν μια θεατρική παράσταση είναι κατάλληλη για την ηλικία και το επίπεδο του παιδιού τους.

 

Γι΄αυτό τον λόγο σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να έχετε υπόψιν σας, για την επιλογή της κατάλληλης παιδικής θεατρικής παράστασης:

 

  • Όταν ψάχνετε για την ιδανική παράσταση για το παιδί σας προσπαθήστε να εξαντλήσετε κάθε ενδεχόμενο και να κοιτάξετε προσεκτικά όλες τις επιλογές που έχετε.

 

  • Εάν δεν ασχολείστε ιδιαίτερα με το θέατρο και δεν γνωρίζετε πολλά για τις παιδικές παραστάσεις, καλό θα ήταν να ρωτήσετε κάποιον που να γνωρίζει και να ψάξετε καλά στις εφημερίδες και το ίντερνετ.

 

  • Προσοχή μην παρασυρθείτε από τις διαφημίσεις και τα μεγάλα, πολύχρωμα και ελκυστικά πόστερ γιατί αυτά δεν μπορούν να σας πουν πολλά πράγματα για την παράσταση, όπως για παράδειγμα για το περιεχόμενο και τη διάρκειά της.

 

  • Πολλά παιδιά ίσως να μην είναι εντελώς έτοιμα για μια μεγάλη παράσταση και παρόλο που αυτή χαρακτηρίζεται ως «παιδική» να μην είναι κατάλληλη για το πνευματικό τους επίπεδο.

 

  • Προσπαθήστε να βρείτε μια παράσταση που να είναι φτιαγμένη για την ηλικία περίπου του παιδιού σας.

 

  • Οι περισσότερες τέτοιες παραστάσεις πραγματοποιούνται σε μικρές αίθουσες και συνδυάζουν την εμπειρία του θεάτρου με την πραγματικότητα του παιδικού κόσμου.

 

  • Σε αυτά τα μέρη τα παιδιά πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά, αλλά κανείς δεν έχει την απαίτηση να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ενός θεάτρου για ενήλικες.

 

  • Παράλληλα θα πρέπει να δίνεται περισσότερο βάρος στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιμένετε δεύτερο παιδί; Δείτε 5 τρόπους να προετοιμάσετε το πρώτο!

Τι προκαλεί άγχος στα παιδιά: Δείτε πιθανές αιτίες!

Ύπνε που αδυνατίζεις τα παιδιά... - Smile family.gr

Χρόνος με το παιδί: μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα!

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved