7 συμβουλές για να ξυπνάει το παιδί σας για το σχολείο ευχάριστα!

7 συμβουλές για να ξυπνάει το παιδί σας για το σχολείο ευχάριστα!

Έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι όλα τα πιτσιρίκια κινούμενες μηχανές ενέργειας καθώς και ότι δεν είναι όλα απαραιτήτως πρωινοί τύποι.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, αν το αγγελούδι σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, είναι να προγραμματίσετε το πρωινό ξύπνημα 5 λεπτά νωρίτερα, για να αποφύγετε δυσάρεστες… εκπλήξεις.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι τα παιδιά έχουν διαφορετικούς βιολογικούς ρυθμούς από τους ενήλικες. Μεταξύ 6.30 και 7 η ώρα το πρωί η ενέργεια του παιδικού οργανισμού βρίσκεται στο πιο χαμηλό της επίπεδο.

Και μη νομίσετε ότι θα βοηθήσει την κατάσταση να στείλετε το μικρό σας νωρίτερα για ύπνο. Δεν πρόκειται να το πάρει ο ύπνος, αν δεν είναι κουρασμένο.

 

Συμβουλές για πιο ευχάριστο ξύπνημα:

 

  • Καλό θα είναι μετά τις 7, να μην το αφήνετε να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, γιατί διαφορετικά λόγω υπερέντασης δεν θα μπορεί να κοιμηθεί εύκολα.

 

  • Φροντίστε να το στέλνετε για ύπνο καθημερινά την ίδια ώρα, ώστε να συνηθίσει το βιολογικό του ρολόι. Καλό θα είναι οι εξαιρέσεις, να μην είναι συχνότερες της μίας φοράς την εβδομάδα.

 

  • Συχνά έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν αντί για ξυπνητήρι, αφήσετε να μπει άπλετο πρωινό φως στο παιδικό δωμάτιο, καθώς η διαδικασία αυτή εμποδίζει τη δράση της ορμόνης του ύπνου, της μελατονίνης. Μια άλλη ιδέα είναι να βάλετε απαλή μουσική ή το αγαπημένο του τραγούδι.

 

  • Συχνά καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει και μια ασυνήθιστη στρατηγική, ιδίως αν το πιτσιρίκι σας είναι από 6 ετών και πάνω. Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται, αφήστε την ευθύνη επάνω του. Αγοράστε του ένα αστείο ξυπνητήρι, ή αφήστε το να επιλέξει εκείνο αυτό που του αρέσει και πείτε του ότι από δω και πέρα θα έχει εκείνο την ευθύνη του πρωινού ξυπνήματος. Ακόμα κι αν τις 2-3 πρώτες μέρες αργήσει να πάει στο σχολείο, γιατί θα συνεχίσει να βασίζεται σε σας, σύντομα θα εκπλαγείτε από τη συνέπεια που θα δείχνει το αγγελούδι σας. Η ανεξαρτησία και η υπευθυνότητα κάνουν θαύματα, καθώς το πιτσιρίκι σας αισθάνεται υπερήφανο και θέλει να φανεί αντάξιο της εμπιστοσύνης που του δείχνετε.

 

  • Καθιερώστε μια ευχάριστη πρωινή τελετουργία, για την οποία το μικρό σας θα ανυπομονεί. Μπορεί να σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά θα βοηθήσει το πιτσιρίκι σας να ξυπνάει με λιγότερη γκρίνια κι εσάς να ξεκινάτε τη μέρα σας πιο ευχάριστα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να το αφήνετε να έρχεται στο κρεβάτι σας και να του διαβάζετε ένα απόσπασμα από το αγαπημένο του βιβλίο ή να πηγαίνετε μαζί στο φούρνο, για να αγοράσετε τα απαραίτητα για ένα νόστιμο πρωινό, που αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για ολόκληρη την οικογένεια.

 

  • Αν το πιτσιρίκι σας από μωρό ακόμη ξυπνούσε κακόκεφο, προσπαθήστε να το δελεάσετε με κάποια μικρή ανταμοιβή. Κάθε φορά που σηκώνεται χωρίς γκρίνιες και φωνές, μπορείτε, για παράδειγμα, να του δίνετε από ένα αστείο αυτοκόλλητο.

 

 

Διαβάστε επίσης

"Πώς να διαβάσω στο παιδί μου ένα βιβλίο;"Δείτε 7 χρήσιμες συμβουλές!

Τι προκαλεί άγχος στα παιδιά: Δείτε πιθανές αιτίες!

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για το διαζύγιο; Smile family.gr!

Περιμένετε δεύτερο παιδί; Δείτε 5 τρόπους να προετοιμάσετε το πρώτο!

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved