3 tips για να μεγαλώσετε ένα αισιόδοξο παιδί

3 tips για να μεγαλώσετε ένα αισιόδοξο παιδί

 

Αναρωτιέστε πώς να δημιουργήσετε ένα αισιόδοξο παιδί; Στο κάτω κάτω τα παιδιά που βλέπουν το ποτήρι ως μισό γεμάτο είναι καλύτερα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής - και πιο ευτυχισμένα. Διαβάστε τρεις συμβουλές!

1.Σταματήστε να παραπονιέστε.


Η Melissa Baldauf συχνά παραπονιέται καθώς οδηγεί με τους γιους της ηλικίας 2 και 4, μέσα στην βροχή στο Σιάτλ στον δρόμο προς την παιδική φροντίδα. "Δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε εκεί", λέειι, ή "Είμαστε πάντα με καθυστέρηση". Εστιάζοντας όμως σε αρνητικές σκέψεις και απογοητεύσεις, είναι κλασική απαισιοδοξία. Όσο περισσότερο διαμαρτύρεστε για προβλήματα χρημάτων ή μια σκληρή μέρα στη δουλειά, τόσο πιο πιθανό είναι ότι τα παιδιά σας θα μάθουν να κάνουν το ίδιο πράγμα. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να μιλήσετε για πράγματα που πηγαίνουν καλά ("κατάφερα ένα μεγάλο έργο στην εργασία σήμερα", ή "Είχα την ωραιότερη συνάντηση στο ταχυδρομείο σήμερα"). Κατά τη διάρκεια του δείπνου, η Jenn McCreary, μια μητέρα από την  Φιλαδέλφειας, παίζει παιχνίδια με τα 9χρονα δίδυμα της. Κάθε μέλος της οικογένειας αποκαλύπτει το καλύτερο και χειρότερο πράγμα που συνέβη σε εκείνη την ημέρα. Αντί να γκρινιάζει για τα προβλήματα, ο στόχος είναι να επικεντρωθεί στο θετικό.

2. Να έχετε μεγάλες προσδοκίες.


Ακόμα και πριν τα παιδιά της αρχίσουν το νηπιαγωγείο, η Priscilla Baker άρχισε να γράφει μια λίστα για να ξεπεράσουν διάφορα προβλήματα, όπως το πρόβλημα με το φως το βράδυ στα δωμάτιά των παιδιών, να φτιάχνουν το κρεβάτι τους, να ντυθούν, να βουρτσίσουν τα δόντια τους και να τακτοποιήσουν το δωμάτιό τους. "Δεν τους επιτρεπόταν να κατεβαίνουν για πρωινό μέχρι να τελειώσουν όλες τις δουλειές τους", λέει η μαμά Βιρτζίνια. Ενώ αρχικά σκέφτηκε  να μειώσει το φόρτο εργασίας τους, γρήγορα συνειδητοποίησε ότι τα αγόρια της επωφελούνταν τελικά από τη ρουτίνα. "Ήρθαν κάτω από όλα ενθουσιασμένοι και έλεγε:" Μαμά, έκανα το κρεβάτι μου πολύ καλά. Έλα να το ελέγξεις: "Ένιωθαν τόσο υπερήφανοι", λέει.


Τα παιδιά δεν θα αναπτύξουν μια αισιόδοξη στάση  εάν δεν έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. "Η απονομή στα παιδιά καθήκοντα τους κάνει να νιώθουν ικανοποιημένοι", σημειώνει ο Tamar Chansky, Ph.D., παιδοψυχολόγος και ο συγγραφέας της απελευθέρωσης του παιδιού σας από την αρνητική σκέψη. Οι εργασίες πρέπει να είναι κατάλληλες για την ηλικία, δεδομένου ότι το θέμα είναι να επιτύχουν τα παιδιά. Ένα παιδί 2 ετών μπορεί να πάρει τα παιχνίδια της, ένα 3χρονος μπορεί να βάλει βρώμικα ρούχα στο μπράτσο, ένα 4χρονων μπορεί να μεταφέρει πλάκες στο νεροχύτη, ένα 5χρονων μπορεί να αδειάσει τα κάποια σκουπίδια και ένα ηλικίας 6 ετών μπορεί να ταξινομήσει τα ρούχα.

3. Ενθαρρύνετε τη λήψη λογικών κινδύνων.


Όλοι αγχωνόμαστε με κατά πόσο πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας από το τραυματιστούν (και ψυχολογικά). Μπορεί να είναι ενοχλητικό να συμμετάσχετε σε κάτι όπως π.χ. πατινάζ όταν δεν ξέρετε πώς να κάνετε πατινάζ μπροστά από στους φίλους σας, γι 'αυτό είναι φυσικό να θελήσετε να προστατέψετε το παιδί σας από αυτές τις καταστάσεις. Αλλά να τον αποθαρρύνετε από το να κάνει μια δραστηριότητα επειδή μπορεί να μην είναι τόσο εξειδικευμένος όσο και άλλα παιδιά υπονομεύει την εμπιστοσύνη του και ενθαρρύνει την καλλιέργεια της απαισιοδοξίας.

Απλά πρέπει να αρχίσετε να αφήνετε τα ηνία, τονίζει ο σύμβουλος γονέων Michael Thompson, Ph.D., συγγραφέας του Homesick και Happy: "Πώς ο χρόνος από τους γονείς μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να μεγαλώσει." Επιτρέψτε του να παίξει μόνος του στην πίσω αυλή ή να πάει σε σχολικό ταξίδι χωρίς εσάς ως συνοδό. Επίσης με την πάροδο του χρόνου, προσπαθήστε να οικοδομήσετε και να αφήσετε το παιδί σας να πάρει μεγαλύτερο ρίσκο, όπως η αναρρίχηση σε μικρό βράχο. «Δεν θέλετε το παιδί σας να φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα», λέει ο Δρ Thompson. "Θέλετε να έρθει στο σπίτι και να πει," Μαμά, το έκανα! "

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved