Ξηρό δέρμα μωρού; Αντιμετωπίστε το με 5 φυσικούς τρόπους

Ξηρό δέρμα μωρού; Αντιμετωπίστε το με 5 φυσικούς τρόπους

Ξηροδερμία στα μωρά-Πότε εμφανίζεται και πώς να την αντιμετωπίσετε;

Τα μωρά και τα παιδιά, μπορούν να έχουν ξηροδερμία, όπως και οι ενήλικες. Στην πραγματικότητα, επειδή το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο, είναι και πιο ευάλωτο.

Ο κρύος και ξηρός αέρας, και η εσωτερική θέρμανση μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα τη φυσική του υγρασία το χειμώνα, όπως επίσης το ίδιο συμβαίνει και το καλοκαίρι, εξαιτίας του ήλιου, του θαλασσινού αλατιού, και του χλωρίου στις πισίνες.

 

 

Τι μπορείτε να κάνετε για το ξηρό δέρμα του μωρού σας

 


1.Μειώστε τον χρόνο του μπάνιου

 

-Το μπάνιο ξηραίνει το δέρμα του μωρού σας επειδή μαζί με τους ρύπους, αφαιρεί και τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αλλά εφόσον παίρνετε κάποιες προφυλάξεις, ακόμα και τα καθημερινά μπάνια δεν θα είναι πρόβλημα.

Αντί για ένα μισάωρο μπάνιο, μειώστε τον χρόνο περίπου στα δέκα λεπτά. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό –όχι καυτό– και χρησιμοποιήστε φειδωλά το σαπούνι.

Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι και χωρίς άρωμα, το οποίο είναι πολύ πιο ήπιο από το κανονικό σαπούνι.

 

-Αφήστε το μικρό σας να παίξει στην μπανιέρα πριν το πλύνετε, ώστε να μην κάθεται σε νερό με σαπουνάδες.

Και μην αφήσετε το σαπούνι να επιπλέει στην μπανιέρα. Ίσως να πρέπει και να σταματήσετε τα αφρόλουτρα - ή τουλάχιστον να τα μειώσετε σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

 

-Ενώ τα έλαια μπάνιου μπορεί να φαίνονται καλή ιδέα, στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν την μπανιέρα επικίνδυνα γλιστερή, και όπως και να έχει, τα περισσότερα από τα έλαια κατολισθαίνουν στον αποχετευτικό αγωγό.

Προτιμότερο είναι να εφαρμόζετε κάποιο μαλακτικό της επιδερμίδας μετά το μπάνιο.

 

 

2.Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα


Μόλις βγάλετε το μωρό σας από το μπάνιο, στεγνώστε το γρήγορα και απαλά με μια πετσέτα και έπειτα χρησιμοποιήστε αμέσως μια ενυδατική κρέμα.

Αν εφαρμόσετε την κρέμα μέσα σε λίγα λεπτά αφού βγάλετε το μωρό σας από το μπάνιο, θα σφραγίσει την υγρασία που βρίσκεται ακόμα στο δέρμα του από το μπάνιο.

Αν το δέρμα του μωρού σας είναι ακόμη ξηρό μετά από την καθημερινή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, δοκιμάστε να αλλάξετε από λοσιόν σε μια πιο παχιά κρέμα ή αλοιφή.

Ίσως να πρέπει να του βάλετε ενυδατική κρέμα ακόμα και δυο φορές την ημέρα – μια μετά το μπάνιο και άλλη μια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

3.Μην αφήσετε το αλάτι ή το χλώριο να στεγνώσει στο δέρμα του


Το καλοκαίρι, το χλώριο και το θαλασσινό αλάτι είναι πολύ ξηρά για το δέρμα.

Μετά από μια βουτιά στην πισίνα ή την θάλασσα, ξεπλύνετε το μωρό σας με νερό της βρύσης, και έπειτα εφαρμόστε ενυδατική κρέμα, ενώ το δέρμα του είναι ακόμα υγρό.

 

 

4.Κρατήστε το μωρό σας καλά ενυδατωμένο


Το ξηρό δέρμα χρειάζεται νερό. Προσφέρετε στο μωρό σας να πίνει αρκετά υγρά για να αναπληρώσει την υγρασία που εξατμίζεται από το δέρμα του.

Έχετε υπόψη σας ότι το να πίνει πολλά υγρά δεν θα κάνει τίποτα αν δεν του εφαρμόζετε και ενυδατική κρέμα.

Είναι σαν να ρίχνετε νερό σε έναν τρύπιο κουβά. Χωρίς την ενυδατική κρέμα να κρατάει το νερό, το δέρμα του μωρού σας δεν θα ενυδατωθεί σωστά.

 

 

5.Προστατεύστε το μωρό σας από τα στοιχεία της φύσης


Σιγουρευτείτε ότι το μωρό σας φοράει γάντια με ενωμένα δάχτυλα, όταν είναι κρύος ο καιρός, για να αποτρέψετε τη ξηροδερμία του μωρού σας και να μην ξεραθούν και σκάσουν τα χέρια του από το κρύο και τον αέρα.

Το καλοκαίρι, πάρτε προφυλάξεις για να μην καεί από τον ήλιο.

 

 

 

Μπορεί η ξηροδερμία να είναι σημάδι κάποιας άλλης κατάστασης;


Αν το μωρό σας έχει κόκκινες κηλίδες στο δέρμα του που του προκαλούν φαγούρα, είναι πιθανό να έχει έκζεμα.

Κάποιες φορές ακόμα και το έκζεμα μπορεί να καθαρίσει με τακτική χρήση ενυδατικής κρέμας, οπότε δεν χρειάζεται να τρέξετε στον γιατρό, εκτός και αν οι κόκκινες κηλίδες δεν καλυτερεύσουν, ή αν το μωρό σας έχει πολύ φαγούρα και νιώθει άβολα.

 

 


Θα πρέπει να μιλήσετε στον γιατρό σας για την ξηροδερμία του μωρού σας;


Στην επόμενη επίσκεψη του μωρού σας στον γιατρό, ζητήστε του συμβουλές για την καταπολέμηση της ξηροδερμίας του μωρού σας.

Προγραμματίστε μια επίσκεψη αν νομίζετε ότι το μωρό σας μπορεί να έχει έκζεμα. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε έναν δερματολόγο αν το δέρμα του μωρού σας δεν βελτιώνεται με σπιτικές θεραπείες, ή αν δείτε σημάδια μόλυνσης, όπως ένα κίτρινο έκκριμα ή πρήξιμο γύρω από κάποιο σκάσιμο του δέρματος.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved