Τρόποι για να κόψουμε το μπιμπερό Ι Smile family

Τρόποι για να κόψουμε το μπιμπερό Ι Smile family

Η ζωή θέλει αλλαγές… από τον πρώτο χρόνο της ζωής μας!

Στη ζωή ενός μικρού παιδιού υπάρχουν σημαντικά ορόσημα, με το σημαντικότερο τη στιγμή της γέννησής του, και ακολουθούν άλλα όπως τα πρώτα του βήματα, οι πρώτες λεξούλες και πολλά άλλα που στο σύνολό τους είναι μια διαδικασία προσαρμογής σε αλλαγές.

 

Ένα σημαντικό βήμα στην ζωή ενός μικρού παιδιού είναι και η μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι.

 

Πως κόβουμε το μπιμπερό;

Δεν θέλει κόπο….θέλει τρόπο

 

-Μην κόψετε όλα τα γεύματα του μωρού με το μπιμπερό ταυτόχρονα αλλά σταδιακά.

Για παράδειγμα, αν το μωρό σας πίνει συνήθως τρία μπουκάλια κάθε μέρα,ξεκινήστε με την αντικατάσταση του πρωινού μπουκαλιού και συνεχίστε να του προσφέρετε τα απογευματινά και βραδινά γεύματα με το μπιμπερό για περίπου μια εβδομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο, αν το παιδί σας ζητήσει το μπιμπερό του, μπορείτε να του υποσχεθείτε ότι θα το έχει αργότερα.

Το τελευταίο γεύμα που πρέπει να σταματήσετε είναι το βραδινό καθώς αυτό είναι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας χαλάρωσης και ύπνου ενός μωρού.

 


-Όταν θέλει να τα κάνει όλα μόνο του!


Η μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτηράκι είναι μια παρόμοια διαδικασία, αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο, γιατί είναι κάτι που το παιδί πρέπει να το «μάθει».


Για αυτό ξεκινήστε το ποτηράκι πολύ νωρίς. Η ιδανική στιγμή είναι όταν το μωράκι σας αρχίσει να κάθεται και μπορεί πλέον να μασουλάει μπισκοτάκια.

Σε αυτή τη φάση, βλέπετε ότι προσπαθεί να πάρει και το κουτάλι από τα χέρια σας όταν το ταΐζετε.

Η περίοδος αυτή είναι γνωστή και ως η «Μόνος μου! Μόνος μου!» ηλικία.

Αρχίζει να νιώθει σιγουριά στον εαυτό του, ότι μπορεί να κρατήσει και να χειριστεί αυτές τις καταστάσεις με τις δικές του δυνάμεις.

Να, λοιπόν, η ευκαιρία σας! Ένα κύπελλο με δύο λαβές είναι ό,τι πρέπει. Φροντίστε να έχει καπάκι ασφαλείας αν δεν θέλετε να καταλήγει το περιεχόμενό του, παντού όπου φτάνουν τα χεράκια του παιδιού σας.

 


-Πηγαίνετε να αγοράσετε παρέα ένα ποτηράκι της αρεσκείας

 

-Το μωρό σας έχει συνδέσει το μπιμπερό με την ώρα του ύπνου και αυτός είναι ένας λόγος που καθίσταται αδύνατος ο αποχωρισμός του.

Την περίοδο που θέλετε να κόψει το μπιμπερό ξεκινήστε να δίνετε το βραδινό γάλα τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο.

 

 

-Την ώρα του φαγητού βάλτε λίγο νερό στο ποτηράκι και δείξτε στο μωρό πώς να το βάλει το στόμα του.

Και πάλι το μεσημεριανό γεύμα είναι το καλύτερο. Τις πρώτες εβδομάδες το ποτηράκι θα είναι απλά ένα ακόμη παιχνίδι, τελικά, όμως, το παιδί θα πιει από το νερό που βάλατε μέσα.


-Ύστερα, μπορείτε να αλλάζετε το περιεχόμενο του ποτηριού (χυμοί φρούτων,γάλα,τσάι) και να το χρησιμοποιείτε σε περιπτώσεις που καταλαβαίνετε ότι διψάει ιδαίτερα.

-Συνήθως, χρειάζονται 6 μήνες για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και το νυχτερινό γεύμα είναι το τελευταίο που αλλάζει.

 

-Βάλτε στο πρόγραμμα να τρώτε μαζί με το παιδί σας ώστε να του δίνετε την ευκαιρία να σας μιμηθεί..

 

-Μην αποπειραθείτε να κόψετε το μπουκάλι του μωρού σας σε περιόδους έντονο στρες όπως η διαχείριση μιας αλλαγής π.χ. έναρξη παιδικού σταθμού.

 

-Επιβραβεύστε το παιδί σας κάθε φορά που τα καταφέρνει, ακόμη και αν ήπιε το μισή ποσότητα γάλα απ' ότι συνήθως, εκφράζοντας θαυμασμό για το γεγονός ότι μεγαλώνει.


-Μην το πιέσετε να συνεχίσει να πίνει αν δεν το επιθυμεί. Πιέζοντας το,θα το κάνετε να στραφεί στην αναζήτηση του μπιμπερό.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved