Τι προκαλεί το αλκοόλ σε ένα μωρό που θηλάζει; I Smile Family

Τι προκαλεί το αλκοόλ σε ένα μωρό που θηλάζει; I Smile Family

Πως επηρεάζει η κατανάλωση αλκοόλ ένα μωρό που θηλάζει;


Τα επίπεδα οινοπνεύματος στο αίμα ενός βρέφους που θηλάζει εξαρτώνται από την ποσότητα αλκοόλ στο μητρικό γάλα, αλλά και από την ικανότητα του βρέφους να μεταβολίζει το οινόπνευμα.

Επιπλέον, το μωρό σας είναι μικροσκοπικό και έχει ένα ανώριμο ήπαρ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβολίσει το αλκοόλ που μπορείτε εσείς.Σε ένα νεογέννητο (έως 3 μηνών), το αλκοόλ μεταβολίζεται στο 25% έως 50% του ρυθμού που παρατηρείται στους ενήλικες.

Όσο μεγαλώνει ένα μωρό , μεγαλώνει και ο ρυθμός μεταβολισμού του αλκοόλ.

 

 

Βοηθάει το αλκοόλ κατά την διάρκεια του θηλασμού στον ύπνο του μωρού;

Τα μωρά που καταναλώνουν ποσότητες αλκοολ μέσω του θηλασμου παθαίνουν υπνηλία και μπορεί να κοιμηθούν πιο γρήγορα αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης : Πόση ώρα μετά την κατανάλωση του, το αλκοόλ ,ανιχνεύεται στο μητρικό γάλα;

 

Μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ από μια θηλάζουσα μητέρα να ενισχύσει την παραγωγή γάλακτος;

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη λαϊκή σοφία ότι η κατανάλωση μπύρας - ή οποιουδήποτε άλλου τύπου αλκοόλ - ενισχύει την παροχή γάλακτος.Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα σας και σας κάνει να χάσετε σωματικά υγρά, τα οποίο μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή γάλακτος.

Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ διαταράσσει τις ορμόνες που εμπλέκονται στην παραγωγή γάλακτος.Η Julie Mennella, ερευνήτρια στο Monell Chemical Senses Center στη Φιλαδέλφεια, που μελετά την επίδραση του αλκοόλ κατά τη γαλουχία, εξηγεί ότι μπορεί η προλακτίνη ,μια ορμόνη που βοηθά στην παραγωγή γάλακτος, να αυξάνεται με την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά η ωκυτοκίνη,μια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη μείωση του γάλακτος, αυξάνεται επίσης.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα μωρά έχουν πιο δύσκολο θηλασμό όταν οι μητέρες τους πίνουν αλκοόλ.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα μωρά μπορεί να θηλάζουν πιο συχνά, αλλά καταναλώνουν λιγότερο γάλα (περίπου 20 τοις εκατό λιγότερο γάλα) στις επόμενες 3-4 ώρες μετά την κατανάλωση αλκοολούχου ποτού από την μητέρα.

 


Μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ κατά τον θηλασμό να προκαλέσει προβλήματα στην ανάπτυξη του μωρού;

Το αλκοόλ στο μητρικό γάλα μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός μωρού. Σε μια μελέτη που συμμετείχαν 400 μωρά, έδειξε πως η κινητική ανάπτυξη των μωρών αυτών σε ηλικία 1 έτους ήταν καθυστερημένη σε όσες μητέρες έπιναν τουλάχιστον ένα ποτό καθημερινά κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της ζωής των βρεφών.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ενώ κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική επίδραση που έχει το αλκοόλ στα βρέφη που θηλάζουν, είναι μάλλον σοφό μια μητέρα να απέχει - τουλάχιστον στην αρχή.

Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν ότι οι μητέρες που θηλάζουν αποφεύγουν να πίνουν αλκοόλ έως ότου το μωρό τους είναι 3 μηνών

 

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved