Δημόσιος θηλασμός χωρίς ενοχές!

Δημόσιος θηλασμός χωρίς ενοχές!

Θηλασμός σε εξωτερικό χώρο

 

Ξεπεράστε το ταμπού της «δημόσιας έκθεσης» και θηλάστε το παιδί σας την ώρα που πεινάει όπου κι αν βρίσκεστε! Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει ντροπή ή αμηχανία.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ο θηλασμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία και παρότι κανείς δεν αντιδράει στο τάισμα του μωρού με το μπιμπερό, η σκέψη ενός δημόσιου θηλασμού συχνά δημιουργεί έντονα συναισθήματα και στις δύο πλευρές.

 

ΜΗΝ νιώθετε άσχημα!

 

Ακολουθήστε μερικές πρακτικές συμβουλές και θηλάστε το μωρό σας παντού!

 

 

 

Εξασκηθείτε για να νιώσετε άνετα


Ο διακριτικός θηλασμός είναι πράγματι μια τέχνη που μπορείτε να μάθετε. Ορισμένα μωρά έχουν ταλέντο σ’ αυτό, ενώ άλλα χρειάζονται εκπαίδευση. Μάθετε να θηλάζετε διακριτικά όσο περπατάτε και θα μπορείτε να πάρετε το μωρό σας παντού. Το καλύτερο μέρος για να αρχίσετε είναι το σπίτι σας. Τα μέλη της οικογένειάς είναι ιδανικά «πειραματόζωα».

 

Ο θηλασμός του μωρού σας δεν είναι ασθένειά ή λόγος να απομονωθείτε στα πίσω δωμάτια. Αν ανησυχείτε μήπως προσβάλλετε κάποιον όταν βρίσκεστε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, πείτε του ότι πρέπει να ταΐσετε το μωρό και δώστε του την ευκαιρία να φύγει. Το κόλπο είναι ότι δε θα φύγετε εσείς, αλλά οι άλλοι! Δείξτε με το ύφος σας ότι ο θηλασμός είναι απόλυτα φυσιολογικός και υγιής. Εσείς δε θα τρώγατε στο μπάνιό ή σε ένα πίσω δωμάτιο. Γιατί να φάει το παιδί σας λοιπόν;

 

 

 

 

Τι σημαίνει ότι θηλάζω διακριτικά;


Θηλάζω διακριτικά σημαίνει αποφεύγω να τραβήξω την προσοχή ή να εκθέσω τον εαυτό μου ενώ θηλάζω. Αν μπορείτε να ασκήσετε αυτήν την τέχνη, θα μπορέσετε να θηλάσετε το μωράκι σας οπουδήποτε και κανείς δε θα ξέρει τι κάνετε. Αυτό βέβαια είναι ένα φλέγον ζήτημα γιατί ορισμένοι ακτιβιστές υπέρ του θηλασμού υποστηρίζουν ότι με το να θηλάζει κανείς διακριτικά, ενισχύει τη μη-υγιή άποψη πως τα στήθη είναι αντικείμενα του σεξ.

 

Το πρόβλημα είναι πως μία δημόσια εκδήλωση θηλασμού μπορεί να σας θέσει σε μια ευάλωτη κατάσταση. Θα πρέπει ν’ αποφασίσετε ποια είναι η δική σας στάση πάνω στο θέμα. Οι περισσότερες μητέρες επιθυμούν διακριτικότητα, ενώ άλλες δεν διστάζουν να εκτεθούν.

 

 

 

 

Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα


Δε θα μπορέσετε ποτέ να θηλάσετε διακριτικά με ένα σφιχτό φόρεμα με φερμουάρ. Αν πρόκειται να θηλάσετε και δη δημόσια, πρέπει να προσαρμόσετε κατάλληλα τη γκαρνταρόμπα σας. Η ευκολότερη λύση είναι να επενδύσετε σε ξεχωριστά κομμάτια, π.χ. τζιν με μπλουζάκια ή πουκάμισα.


Πειραματιστείτε με διάφορα στυλ ντυσίματος και ανακαλύψτε αυτό που σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα. Θηλάστε μπροστά από τον καθρέφτη για να δείτε τον εαυτό σας όπως ακριβώς σας βλέπουν οι άλλοι. Σηκώστε τη μπλούζα σας και όταν το μωρό βρει το σωστό σημείο, κατεβάστε τη και καλύψτε όσο το δυνατόν περισσότερο στήθος. Αν φοράτε μπλούζα με κουμπιά ξεκουμπώστε τα κάτω κουμπιά, αλλά αφήστε τα πάνω κλειστά. Έτσι, θα είστε καλυμμένη.

 

 

 

 

Κρατήστε οπτική επαφή με το μωρό σας την ώρα του θηλασμού.

 

Η οπτική επαφή με το μωρό σας είναι σημαντική, γι’ αυτό μην καλύπτετε τελείως το αγγελούδι σας κάτω απ’ τα ρούχα. Απλώς κατεβάστε το ύφασμα όταν το μωρό βρει τη θηλή σας.

 

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε μάρσιπο για να θηλάσετε

Ο μάρσιπος θα μπορούσε να είναι ένα τέλειο αξεσουάρ για δημόσιο θηλασμό. Με το μωρό σας ασφαλές μέσα του, μπορείτε να το θηλάσετε στον δρόμο και να έχετε ταυτόχρονα τα χέρια σας ελεύθερα. Το μάρσιπο μπορεί να προσαρμοστεί για να σας κρατήσει καλυμμένη και κανείς δε θα υποπτευθεί ότι θηλάζετε το μωρό σας.

 

 

 

 

 

Συγχρονιστείτε με τις ανάγκες του μωρού σας και ταΐστε το μόνο όταν πεινάσει


Όταν είστε σε δημόσιο χώρο, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε αν πεινάει το μωρό σας. Κάθε μωρό διαφέρει, αλλά αν είστε παρατηρητική θα δείτε ότι το αγγελούδι σας θα πιπιλάει τον αντίχειρά του και θα αρχίσει να κλαίει. Αυτό είναι σήμα για να σας ειδοποιήσει πως πεινάει. Αν αναβάλετε να το ταΐσετε δίνοντάς του μια πιπίλα ή ένα μπιμπερό, θα κάνετε το πεινασμένο σας μωράκι δυστυχισμένο. Είναι πολύ καλύτερα να ταΐζουμε τα μωρά με τα πρώτα κιόλας σημάδια πείνας.

Αφού δοκιμάσει κάθε δυνατό τρόπο για να τραβήξει την προσοχή σας, το πεινασμένο μωρό αρχίζει να κλαίει υστερικά σαν έσχατη λύση. Ένα μωρό που κλαίει υστερικά, είτε το θηλάζετε είτε το ταΐζετε με το μπιμπερό, θα εισπράξει μεγάλη αρνητική προσοχή και αυτό ακριβώς προσπαθείτε ν’ αποφύγετε. Μια μητέρα με αυτοπεποίθηση που συγχρονίζεται αμέσως με τις ανάγκες του μωρού της, είναι πολύ πιθανότερο να έχει μια επιτυχημένη εμπειρία δημόσιου θηλασμού.

 

 

 

 

 

Βρείτε ένα καλό σημείο για να θηλάσετε το μωρό σας


Πρόκειται για το σημαντικότερο ίσως βήμα προς έναν επιτυχημένο δημόσιο θηλασμό. Αν βρίσκεστε σε ένα συνωστισμένο σημείο, προσπαθήστε να καθίσετε κάπου για να μη σας βλέπουν. Στα αεροπλάνα, συνήθως προσφέρουν στις μητέρες ένα κάθισμα για το διάδρομο, αλλά για ένα διακριτικό θηλασμό, προτιμήστε μια θέση στο παράθυρο, όπου τουλάχιστον δεν θα σας βλέπουν από τη μια πλευρά.

Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα βλέμματα, γυρίστε την πλάτη όσο το μωρό σας θηλάζει, κατεβάστε τη μπλούζα και γυρίστε ξανά. Κοιτάξτε τους ανθρώπους και κάντε οπτική επαφή. Μιλήστε τους, γελάστε, περάστε καλά. Μπορείτε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα με το θηλασμό.

 

 

 

 

 

Θηλάστε στο εστιατόριο


Γιατί να μην απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα στο εστιατόριο και εσείς, αλλά και το μωρό σας; Αναζητήστε ένα εστιατόριο με ιδιωτικό θάλαμό ή τραπέζι. Καθίστε σε ένα τραπέζι με την πλάτη στους άλλους. Όταν θελήσετε να θηλάσετε, βάλτε το μωρό σας στην κατάλληλη θέση και γυρίστε με το πρόσωπο να κοιτά το τραπέζι.

Θυμηθείτε τη σημασία της γλώσσας του σώματος. Ένα χαμόγελο θα μετατρέψει την έκπληξη ή την αποδοκιμασία των πελατών σε κατανόηση. Αν παραπονεθεί κανείς, εξηγήστε του ότι κάνετε το καλύτερο για το μωρό σας. Αν εξακολουθείτε να νιώθετε άβολα, ζητήστε ένα απομονωμένο τραπέζι.

 

 

 

 

 

Και αν με κοιτούν επίμονα την ώρα που θηλάζω;


Αυτή μπορεί να είναι μια πολύ άβολη κατάσταση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να ανταποδώσετε το βλέμμα απότομα. Αυτό συνήθως κάνει τους άλλους να κοιτάξουν αλλού.

Δε θα συμβαίνει συχνά και είναι πιο πιθανό να συμβεί αν το μωρό σας κλαίει δυνατά. Το μωρό που τρέφεται με το μητρικό γάλα είναι ένα ήσυχο μωρό και συνήθως δεν τραβάει την προσοχή των άλλων. Θυμηθείτε: το κλειδί στο διακριτικό δημόσιο θηλασμό είναι να συμπεριφέρεστε σαν να κάνετε κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

 

 

 

Το ξέρατε ότι…


Ο δημόσιος θηλασμός αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μαμάδων, γεγονός που οι περισσότερες το αγνοούν.


Να σημειωθεί ότι σε άλλες χώρες, έχουν νόμους που προστατεύουν τις γυναίκες που θηλάζουν δημόσια απαλλάσσοντάς τες από ποινική δίωξη που βασίζεται σε άλλους νόμους που αφορούν στην προσβολή της δημοσίας αιδούς.


Επίσης, σε άλλες πολιτείες, όπως τη Ν. Υόρκη και την Καλιφόρνια, αν αρνηθεί κάποιος σε μια γυναίκα να θηλάσει δημόσια, εκείνη είναι νομικά κατοχυρωμένη να υποβάλλει μήνυση για παραβίαση των κοινωνικών της δικαιωμάτων.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης : 

20 + παραπάνω λόγοι για να προτιμήσετε τον θηλασμό

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved