Τι χρειάζεται ένα μωρό στην παραλία; : Οργανωθείτε και εξοπλιστείτε !

Τι χρειάζεται ένα μωρό στην παραλία; : Οργανωθείτε και εξοπλιστείτε !

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

Η εξόρμηση στην παραλία μ' ένα μωρό είναι μια μικρή περιπέτεια! Άλλες φορές εξελίσσεται σε μια διασκεδαστική εξόρμηση και άλλες σε μια βόλτα που φοβάστε να επαναλάβετε! Δεν ξέρετε ποτέ τι θα χρειαστεί και πολλοί γονείς συνήθως υπερφορτώνονται. Η εξόρμηση στην παραλία πρέπει να είναι διασκεδαστική και εποικοδομητική για εσάς και το μωρό σας. Παρακάτω, ακολουθούν τα αντικείμενα που πρέπει να πάρετε μαζί σας στη θάλασσα και αυτό το καλοκαίρι:

 

Τι θα πάρω μαζί μου στην παραλία;

 

Τσάντα θαλάσσης

Επιλέξτε μια ανθεκτική τσάντα, αρκετά μεγάλη για να χωρέσει όλα τα πράγματα. Μια τσάντα από σκληρό υλικό όπως είναι ο καμβάς ή το βαμβάκι, είναι μια καλή επιλογή. Το δίχτυ, είναι επίσης μια δημοφιλής εναλλακτική και χρήσιμη για να μεταφέρετε τα παιχνίδια του μωρού ή βρεγμένα αντικείμενα, αλλά όχι για τα ρουχαλάκια, το φαγητό ή τις πάνες του!

 

Τι να βάλετε στην τσάντα; :

 

 

Νερό και χυμούς

Ο καυτός ήλιος αφυδατώνει εύκολα και τα υγρά είναι απαραίτητα. Εκτός από νερό (που καλό είναι να περιέχεται σε ψύκτη ή θερμός για να διατηρηθεί δροσερό), φροντίστε να έχετε μαζί σας και χυμούς που θα δροσίσουν το αγγελούδι σας και θα του προσφέρουν ενυδάτωση.

Φροντίστε ακόμη να έχετε μαζί σας νερό για να ξεπλύνετε την άμμο απ’ τα χεράκια του μωρού όταν σας ζητήσει ένα σνακ ή αν έχετε ένα μωρό που δεν του αρέσει καθόλου να έχει βρώμικα χέρια.

 

 

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι μια αναγκαιότητα στις εξορμήσεις στην παραλία μ’ ένα μωρό. Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε τον υψηλότερο δείκτη προστασίας. Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται σε κάθε σημείο του σώματος του παιδιού που εκτίθεται στον ήλιο.

Μην ξεχνάτε τα πόδια, τον αυχένα και την κορυφή του κεφαλιού, ακόμη και αν το αγγελούδι σας δεν έχει πολλά μαλλιά. Ένα αδιάβροχο αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 είναι ζωτικής σημασίας. Αναζητήστε αντηλιακά με προστασία απ’ τις ακτίνες UVA και UVB. Θυμηθείτε να εφαρμόζετε κάθε 30 με 60 λεπτά.

 

 

Καπέλο


Πολλοί γονείς ξεχνούν το καπέλο στην παραλία. Ένα καπέλο θεωρείται αναγκαίο για μια εξόρμηση στην παραλία μ’ ένα μωρό. Βεβαιωθείτε πως το καπέλο είναι αρκετά μεγάλο και σχηματίζει μεγάλη σκιά γύρω απ' τα μάτια του παιδιού, προστατεύοντας παράλληλα το πρόσωπο απ’ τον ήλιο, όσο το δυνατόν περισσότερο. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί ένα καπέλο στο κεφάλι ενός μωρού που δε θέλει να το φορέσει, χρειάζεται όμως επιμονή.

 


Αδιάβροχες πάνες/ υγρά μαντηλάκια καθαρισμού

Οι αδιάβροχες πάνες είναι πολύ δημοφιλείς στην παραλία αφού διατηρούν τις εκροές μέσα τους, ακόμη και αν έχουν βραχεί απ' τη θάλασσα. Όταν πηγαίνετε στην παραλία με το μωρό σας, πρέπει να παίρνετε μαζί σας και τις κλασικές πάνες. Κανένα μωρό δε θέλει να κάθεται σε μια βρεγμένη πάνα για πολλή ώρα. Επίσης, όταν είστε έτοιμοι να πακετάρετε και να φύγετε, καλύτερα να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας πριν μπείτε στο αυτοκίνητο.

Οι αδιάβροχες πάνες βγαίνουν σε δύο τύπους: πάνες που πλένονται και πάνες μίας χρήσης. Πολλά μαγιό για μωρά βγαίνουν σε σχέδια που μπορείς να έχεις από μέσα και μια αδιάβροχη πάνα. Οι πάνες μιας χρήσης λειτουργούν όπως οι κοινές πάνες και είναι πολύ βολικές για την παραλία. Μην ξεχνάτε τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού για τις αλλαγές της πάνας και για να καθαρίζετε τα λερωμένα χεράκια και το προσωπάκι του μωρού!

 

 

Ταλκ

Το ταλκ θα σας βοηθήσει ν’ ανακουφίσετε τα ιδρωμένα μπουτάκια, αλλά και τα χεράκια του μωρού, κυρίως πριν φάει κάτι.

 

 

Πλαστικές σακούλες


Πάρτε μαζί σας μεγάλες πλαστικές σακούλες για να φυλάξετε σνακς, ρούχα και άλλα αντικείμενα που δεν θέλετε να βραχούν ή να γεμίσουν άμμο. Οι πλαστικές σακούλες χρησιμοποιούνται επίσης για να ξεφορτωθείτε τις βρώμικες πάνες και ότι άλλο σκουπίδι μαζευτεί κατά την παραμονή σας στην παραλία.

 

 

Σνακ

Στην παραλία, ανοίγει πάντα η όρεξη σε μικρούς και μεγάλους. Πάρτε μαζί σας λοιπόν πολλά σνακ, όπως μπάρες δημητριακών ή αλμυρά και ξηρά μπισκότα, ενώ αποφύγετε ό,τι περιέχει σοκολάτα.

Τα νήπια συχνά πεινούν μετά από μια εξαντλητική μέρα στην παραλία. Φροντίστε να έχετε μαζί σας συσκευασίες που ανοίγουν εύκολα, κυρίως με βρεγμένα χέρια και μην ξεχνάτε τα απαραίτητα σάντουιτς με χαμηλά λιπαρά. 

 

 

 

Καθαρές πετσέτες


Οι καθαρές πετσέτες είναι μια καλή ιδέα για τις στιγμές που θέλετε να τυλίξετε το αγγελούδι σας που στάζει. Είναι δύσκολο να κρατήσετε καθαρή μία πετσέτα, γι’ αυτό φροντίστε να την έχετε μέσα σε μια σακούλα καλά κλεισμένη ή με φερμουάρ. Έτσι, θα διατηρηθεί καθαρή, εκτός αν ανοίγετε συχνά την τσάντα θαλάσσης. Πάρτε μαζί σας μια πετσέτα για το κάθε μέλος της οικογένειας.
Καθαρά ρούχα και ένα έξτρα μαγιώ

Βγαίνοντας από τη θάλασσα και αφού στεγνώσετε καλά-καλά το μωρό σας, αλλάξτε του μετά το βρεγμένο μαγιώ βάζοντας του ένα στεγνό. Έπειτα, όταν το μωρό σας θα έχει σίγουρα καλυφθεί με άμμο πολύ γρήγορα κι έτσι όταν ετοιμαστείτε για να φύγετε απ’ την παραλία, θα ήταν καλό να του φορέσετε καθαρά, στεγνά ρούχα πριν γυρίσετε στο σπίτι. Βάλτε αυτά τα ρούχα σε μια πλαστική σακούλα για να μείνουν στεγνά και μακριά απ’ την ενοχλητική άμμο, που οι κόκκοι της τρυπώνουν παντού!

 

 

Λεπτή, πικέ κουβέρτα


Να έχετε πάντα μαζί σας μια λεπτή κουβέρτα ή μια πολύ μεγάλη πετσέτα όταν πηγαίνετε στην παραλία με το μωρό σας. Αν πρόκειται να μείνετε στην παραλία πολλές ώρες, θα χρειαστείτε ένα ωραίο μέρος για να ξαπλώσει και να ξεκουραστεί το παιδί. Ακόμη και αν το μωρό δεν κοιμάται πια το μεσημέρι, είναι καλή ιδέα να πάρετε μαζί μια καθαρή κουβέρτα σε περίπτωση που κουραστεί πολύ και χρειαστεί τελικά να ξαπλώσει.

 

 


Παιχνίδια για την παραλία

Τα μωρά λατρεύουν την άμμο. Σκάβουν και αφήνουν την άμμο να τρέχει στα δάχτυλά τους για ώρες. Μη σπαταλήσετε πολλά χρήματα αγοράζοντας άφθονα παιχνίδια. Θυμηθείτε πως πρέπει να τα κουβαλάτε κάθε μέρα. Αντίθετα, βεβαιωθείτε πως έχετε τα κλασικά, όπως ένα φτυάρι, ένα κουβαδάκι κι ένα ποτιστήρι. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε «επινοημένα» παιχνίδια της άμμου, όπως φτυαριές με κογχύλια, καστράκια, χελώνες και άλλα πολλά!

 

 

 

Ομπρέλα

Εκτός απ’ την τσάντα θαλάσσης με όλα τα απαραίτητα σύνεργα, η ομπρέλα είναι το δεύτερο σημαντικότερο αντικείμενο που πρέπει να έχετε μαζί σας. Για την ακρίβεια, η ομπρέλα είναι απαραίτητη είτε πηγαίνετε στη θάλασσα με το μωρό σας είτε μόνοι. Τοποθετήστε την ομπρέλα πάνω απ’ την πετσέτα για να έχει σκιά, έτσι ώστε το αγγελούδι σας να μην ανησυχεί για τις σκληρές ακτίνες του ήλιου.

 

Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως, είναι να μην ξεχάσετε στο σπίτι τη φαντασία σας και την όρεξη για περιπέτεια. Η εξόρμηση στην παραλία μ’ ένα μωρό, είναι από μόνη της μια περιπέτεια. Τα μωρά λατρεύουν να τρέχουν στο νερό, είναι σαν φυσικό ένστικτο, γι’ αυτό φροντίστε να τα επιβλέπετε ανά πάσα στιγμή. Απολαύστε τη δική τους αίσθηση της περιπέτειας και τον ενθουσιασμό τους με τον κόσμο γύρω τους και κυρίως, διασκεδάστε!

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved