Ταξίδι με μωρό στο αεροπλάνο : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ταξίδι με μωρό στο αεροπλάνο : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ταξιδεύοντας σε αεροπλάνο με το μωρό σας


Καθισματάκι, καροτσάκι, τσάντα μωρού, η δική σας τσάντα χειρός, ο υπολογιστής σας, η βαλίτσα σας και φυσικά το μωρό σας! Αυτά και ίσως περισσότερα θα πρέπει να μεταφέρετε ξεκινώντας για το αεροδρόμιο. Τα αεροπορικά ταξίδια δεν είναι πολύ εύκολα για μια μαμά και το μωρό της, για αυτό οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες για να κάνετε το ταξίδι σας όσο το δυνατόν πιο άνετο και ευχάριστο.

 


Να πάρω ή όχι το κάθισμα του αυτοκινήτου μέχρι το αεροδρόμιο;

Μένετε τόσο κοντά στο αεροδρόμιο ώστε να φτάσετε εκεί με τα πόδια; Αν όχι, τότε το κάθισμα μωρού στο αυτοκίνητο σας είναι απαραίτητο. Καμία διαδρομή με το αυτοκίνητο, όσο σύντομη και αν είναι, δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Άρα το κάθισμα σας είναι απαραίτητο! Μη βάλετε το παιδί σας σε κίνδυνο κρατώντας το στην αγκαλιά σας, είτε ως συνοδηγός είτε στο πίσω κάθισμα.

 

 

 

Να αγοράσω στο μωρό μου κανονικό εισιτήριο;

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν να κρατάτε το μωρό πάνω σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όμως, αν το ταξίδι έχει «κενά αέρος», τότε η ασφάλεια του «ελεύθερου» μωρού στην ποδιά σας κινδυνεύει. Για να αισθάνεστε σίγουρες, αγοράστε παιδικό, μειωμένο εισιτήριο, τοποθετήστε το καθισματάκι αυτοκινήτου στην θέση δίπλα σας, ασφαλίστε το μωρό με τη ζώνη του και ταξιδέψτε με άνεση και ασφάλεια. Κατά τη γνώμη μας, αξίζει και τον κόπο και τα χρήματα. Σε κάποιες πτήσεις, βέβαια, που δεν είναι γεμάτες και δεν είναι πολύωρες, το έξοδο αυτό περιττεύει, αφού θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ανέξοδα μια από τις άδειες θέσεις.

 

 

 

 

Τι τσάντα να κρατάω μαζί μου στο αεροπλάνο;

 Η συμβουλή μας: Πάρτε μια και μόνο μια τσάντα, που θα χωράει τα εισιτήρια, τα διαβατήρια, τα δικά σας απαραίτητα και αυτά του μωρού σας. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιείστε ένα σακίδιο πλάτης. Έτσι και περισσότερα πράγματα θα χωρέσουν και τα χέρια σας θα είναι ελεύθερα για να ασχοληθείτε με το μωρό σας. Άλλωστε, τα σακίδια πλάτης έχουν το επιτρεπόμενο από τις αεροπορικές εταιρείες μέγεθος για να την πάρετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους ως χειραποσκευή.

 

 

 

Να πάρω καροτσάκι μαζί μου στο αεροδρόμιο;

Φαίνεται πως είναι απόλυτα απαραίτητο στο ταξίδι, επειδή τα μωρά κουράζονται και «πιάνονται» στα χέρια σας και τα μεγαλύτερα παιδάκια, αντίστοιχα, βαριούνται κάποια στιγμή το περπάτημα και θέλουν να καθίσουν. Πολλοί τύποι καροτσιών ενσωματώνουν το κάθισμα αυτοκινήτου όσον αφορά στα μωράκια. Για τα μεγαλύτερα παιδάκια προτιμήστε ένα ελαφρύ καροτσάκι που είναι σπαστό, κλείνει και μεταφέρεται εύκολα.

Άφιξη στο αεροδρόμιο με το μωρό

Ελάτε όσο το δυνατόν νωρίτερα στο αεροδρόμιο, ώστε να έχετε το χρόνο να αλλάξετε ή να ταΐσετε το μωρό σας με άνεση. Εάν ταξιδεύετε με κάποιες αεροπορικές εταιρείες όπως η Aegean, σας δίνετε προτεραιότητα στην Παράδοση Αποσκευών στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, και της Λάρνακας.

 

Check in και επιβίβαση με το μωρό

Για την άνεσή σας, φροντίστε να επιβιβαστείτε σχετικά νωρίς. Έτσι, θα έχετε το χρόνο να τακτοποιηθείτε εσείς και το μωρό πριν την απογείωση. Ζητήστε να σας επιτρέψουν να παραδώσετε το καρότσι στη φισούνα πριν μπείτε στο αεροσκάφος και να σας το ξαναδώσουν στην έξοδο αμέσως μετά την προσγείωση. Θα σας φανεί πολύ βολικό, ιδιαίτερα αν εν τω μεταξύ ο μπέμπης ή η μπέμπα σας έχει αποκοιμηθεί.

 

 

 

Μέσα στο αεροπλάνο με το μωρό…

  • Αν τελικά αποφασίσετε να αγοράσετε εισιτήριο για το μωρό σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε το καθισματάκι του στη θέση και να το ασφαλίσετε. Επειδή, αυτό μπορεί να σας φανεί δύσκολο, ζητήστε καλύτερα τη βοήθεια της αεροσυνοδού. Τα παιδικά καθίσματα στις περισσότερες εταιρείες προσαρμόζονται στις θέσεις δίπλα στο παράθυρο.

 

  • Αν όμως προτιμήσετε τελικά να μην πληρώσετε εισητήριο για το μωρό σας, θα πρέπει να κρατήσετε το μωρό πάνω σας και να σας δείξουν οι αεροσυνοδοί τον τρόπο για να δεθείτε μαζί του.

 

  • Τέλος, επειδή μέσα στο αεροπλάνο επιτρέπεται μία μόνο χειραποσκευή, θα χρειαστεί πρώτα να βάλετε σε μια τσάντα όλα τα απαραίτητα για το μωρό και εκεί να βάλετε μετά και ότι δικό σας χρειαστεί . 

 

 

 

Πως να μεταφέρω το μωρό μου στο αεροδρόμιο…Μάρσιπος ή απλά στα χέρια σας;

 

Εκτός από το καροτσάκι , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον μάρσιπο.Ο μάρσιπος μεταφέρει το μωρό μαζί σας με ασφάλεια και σας επιτρέπει να κινείστε με άνεση και ταχύτητα στο αεροδρόμιο. Επίσης, μπορεί να φανεί χρήσιμος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αν δεν έχετε αγοράσει εισιτήριο για το μωρό. Λάβετε, πάντως υπ’ όψιν ότι κάποιες εταιρείες δεν επιτρέπουν τη χρήση του και ιδιαίτερα κατά την απογείωση και την προσγείωση του αεροσκάφους.

 

 

 

Αν ταξιδεύετε συχνά…

 

  • Στην περίπτωση που ταξιδεύετε αεροπορικώς τακτικά μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να «επενδύσετε» σε κάποια ταξιδιωτικά βοηθήματα. Αγοράστε καρότσι που ενσωματώνει το κάθισμα του αυτοκινήτου, έτσι θα μεταφέρετε το μωρό και από τη θέση του με μεγάλη ευκολία.

 

  • Χρήσιμες είναι ακόμα και οι επιπλέον ζώνες ασφαλείας για το καθισματάκι του μωρού σας.

 

  • Επιπλέον, στο εμπόριο κυκλοφορούν ποδιές, μπιμπερό, ποτηράκια και κουταλάκια μιας χρήσης για τέτοιες περιπτώσεις και άρα μετά τη χρήση τα πετάτε και ησυχάζετε.

 

  • Μην ξεχάσετε ακόμα να προμηθευτείτε για το ταξίδι σας κανα-δυο καινούργια παιχνιδάκια για να απασχολήσετε το μωρό σας ευχάριστα μέχρι το τέλος του ταξιδιού. Προτιμήστε τα παιχνίδια που δεν κάνουν θόρυβο για να μην ενοχλείτε τους συνεπιβάτες σας.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved