Συμβουλές για νέους γονείς


Συμβουλές για νέους γονείς


Ως νέος γονέας, είναι λογικό να έχετε ερωτήσεις για τα πάντα, από  το θηλασμό μέχρι το πως να πλένετε το μωρό σας και να αλλάζετε την πάνα του.

Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φροντίδα για το νέο σας μωρό κατά τη διάρκεια αυτών των εξαντλητικών αλλά υπέροχων πρώτων εβδομάδων.

 

Η πρώτη γνωριμία με το νέο σας μωρό

 


Πώς φροντίζετε το μωρό σας μετά την γέννα; Πόσο μπορεί να δει το μωρό σας στην αρχή; Γιατί τα γεννητικά όργανα τους είναι πρησμένα;

Τα νεογέννητα μωρά δεν συνοδεύονται από εγχειρίδιο οδηγιών και θα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά και την εμφάνισή τους.

Θα βρείτε μερικές από τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να γνωρίσετε το νεογέννητο.

 

Θηλασμός του νέου σας μωρού


Στην αρχή μπορεί να σας φανεί ότι ταΐζετε συνεχώς το μωρό σας, αλλά σταδιακά εσείς και το μωρό σας θα μπείτε σε ένα πρόγραμμα και η ποσότητα γάλακτος που θα παράγετε θα διευθετηθεί.

Ταΐστε  το μωρό σας όσο συχνά θέλει. Αυτό ονομάζεται τροφοδοσία που οδηγείται από το μωρό. Αφήστε το μωρό σας να αποφασίσει πότε χόρτασε.


Πλύνετε  το νέο σας μωρό


Δεν χρειάζεται να κάνετε μπάνιο το μωρό σας τις πρώτες ημέρες. Αντί αυτού μπορεί να προτιμάτε να πλένετε προσεκτικά το πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τον ποπό. 

Επιλέξτε μια ώρα όταν το μωρό σας είναι ξύπνιο. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι ζεστό και να έχετε τα πάντα έτοιμα.

Θα χρειαστείτε ένα μπολ με ζεστό νερό, μια πετσέτα, βαμβάκι, μια φρέσκια πάνα και, αν χρειαστεί, καθαρά ρούχα.


Πώς να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας


Τα μωρά χρειάζονται συχνές αλλαγές πάνας. Μην τα αφήνετε σε βρεγμένη ή βρώμικη πάνα πάρα πολύ καιρό, επειδή τα βακτηρίδια στον ποπό μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο δέρμα τους και να οδηγήσουν σε εξάνθημα από την πάνα.

 

 Κλάμα μωρού


Ο τρόπος που κλαίει το μωρό, μπορεί να σου λέει ότι χρειάζεται άνεση και φροντίδα. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχεις αυτό που θέλει.

 

Βοηθώντας το μωρό σας να κοιμηθεί


Είναι φυσιολογικό τα νεαρά μωρά να κοιμούνται μόνο για 2 έως 3 ώρες τη φορά μέσα στη νύχτα, καθώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένας λόγος είναι ότι τα νεογέννητα μωρά δεν είναι συντονισμένα σε μέρα και νύχτα ακόμα.

Τα μωρά αναπτύσσονται επίσης γρήγορα στους πρώτους μήνες και έχουν πολύ μικρά στομάχια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρέφονται λίγο και συχνά.

Καθώς μεγαλώνει το μωρό σας, θα αρχίσει σταδιακά να χρειάζεται λιγότερες τροφές την νύχτα και θα κοιμάται για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στη νύχτα.

 


Πώς να διαπιστώσετε εάν το μωρό σας είναι σοβαρά άρρωστο

 


Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε πότε ένα μωρό είναι σοβαρά άρρωστο. Πάνω απ 'όλα, είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας.

Γνωρίζετε το μωρό σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, έτσι θα ξέρετε αν η εμφάνιση ή η συμπεριφορά του είναι ανησυχητική.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved