Πώς μετράμε την θερμοκρασία στα βρέφη; Smile family

Πώς μετράμε την θερμοκρασία στα βρέφη; Smile family

Ο πυρετός στα βρέφη μπορεί να είναι τρομακτικός, αλλά μην πανικοβληθείτε, Μαμά! Διαβάστε όλα όσα αφορούν τη θερμοκρασία του μωρού και μάθετε πώς μπορείτε να χειριστείτε με ασφάλεια τον πρώτο πυρετό του παιδιού σας.

Χρησιμοποιήστε το σωστό θερμόμετρο. Στα βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών θα πρέπει να μετράται η θερμοκρασία τους με ένα πρωκτικό θερμόμετρο. Επειδή τα αυτάκια τους είναι τόσο μικρά, δεν μπορείτε να πάρετε μια ακριβή μέτρηση με ένα θερμόμετρο αυτιού και επίσης μερικές φορές το κερί των αυτιών μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.


Πώς να πάρετε σωστά τη θερμοκρασία ορθού στο μωρό σας


• Αγοράστε ένα ειδικό πρωκτικό θερμόμετρο.
• Απολυμάνετε το μεταλλικό του άκρο με οινόπνευμα.
• Τοποθετήστε αρκετή βαζελίνη στη βάση του θερμομέτρου, δηλαδή στο άκρο με το μεταλλικό κομμάτι.
• Ξαπλώστε το μωρό σας μπρούμυτα, ή αν είναι ανάσκελα, κρατήστε τα πόδια του ψηλά προς τα αυτιά του.
• Σταθεροποιήστε το μωρό ώστε να μην κινείται πολύ (βάλτε το χέρι σας στην πλάτη του αν είναι μπρούμυτα ή κρατήστε τα πόδια του σταθερά αν είναι ανάσκελα).
• Τοποθετήστε το θερμόμετρο αργά στον πρωκτό του, περίπου 1,3 εκατοστά ίσα-ίσα ώστε να μπει μέσα το μεταλλικό κομμάτι.
• Κρατήστε το θερμόμετρο σταθερά και περιμένετε μέχρι να κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο που σημαίνει ότι έλαβε τη θερμοκρασία, Στη συνέχεια τραβήξτε το έξω.

 


Τι θερμοκρασία θεωρείται πυρετός για ένα μωρό;

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) λέει ότι η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος για ένα υγιές μωρό είναι μεταξύ 36 και 38 βαθμοί Κελσίου. Ως πυρετός λογίζεται οποιαδήποτε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 38.

 

Πότε πρέπει να καλέσετε το γιατρό;

Εάν το μωρό σας είναι κάτω των 3 μηνών, πρέπει να καλέσετε αμέσως τον παιδίατρό του. Ένας πυρετός σε ένα μωρό μπορεί να σημαίνει μια σοβαρή λοίμωξη.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει να καλέσετε τον γιατρό εάν το βρέφος είναι ηλικίας από 3 έως 6 μηνών και έχει πυρετό 38,3 βαθμούς C ή υψηλότερο ή στην περίπτωση που είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών, τότε πρέπει να καλέσετε ένα γιατρό αν έχει θερμοκρασία 39,4 βαθμοί C ή υψηλότερη. Συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν είναι η απώλεια όρεξης, ο βήχας, ο πόνος αυτιού, η ασυνήθιστη ανησυχία ή υπνηλία, ο εμετός ή η διάρροια.

 

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας.

Ακόμη και αν ο πυρετός του μωρού σας δεν είναι τόσο υψηλός, και αισθάνεστε ότι δεν είναι ο εαυτός του, καλέστε το γιατρό σας. Είστε ο καλύτερος κριτής για το αν το μικρό σας είναι πραγματικά άρρωστο ή όχι.

 

Κρατήστε το ενυδατωμένο.

Είναι σημαντικό το μωρό να συνεχίζει να λαμβάνει γάλα και κυρίως στη διάρκεια του πυρετού για να αποφύγει την αφυδάτωση.

 

Δώστε του κάτι για να μειωθεί ο πυρετός.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να δίνετε στο παιδί σας κάποια ακεταμινοφαίνη (ή ιβουπροφαίνη, εάν το μωρό σας είναι τουλάχιστον 6 μηνών) για τη μείωση του πυρετού. Ποτέ μην χορηγείτε περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση στο παιδί σας. το βάρος της θα καθορίσει τη σωστή δόση. Χρησιμοποιείτε πάντα τη συσκευή μέτρησης που συνοδεύει το φάρμακο για να δώσετε στο μωρό σας ακριβώς τη σωστή ποσότητα.

Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι εάν ένα παιδί δεν είναι σε άσχημη κατάσταση και τρώει και κοιμάται κανονικά, είναι συχνά καλύτερο να αφήσετε τον πυρετό να κάνει τον κύκλο του, καθώς αυτός είναι ο τρόπος του οργανισμού για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης.

Ρωτήστε τον παιδίατρό σας τι πιστεύει για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα σωστά μέτρα δράσης.

Δοκιμάστε ένα χλιαρό λουτρό. Εάν το μωρό έχει υψηλό πυρετό και φαίνεται να μην είναι καλά, κάντε του ένα χλιαρό λουτρό για να προσπαθήσετε να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματος.

Μπορείτε επίσης να βρέξετε ορισμένα υφάσματα και να του δώσετε ένα σφουγγάρι αν νομίζετε ότι δεν θα αντιδράσει καλά στη μπανιέρα.

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής γνώμης και οποιωνδήποτε άλλων σχετικών με την υγεία πληροφοριών, προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να θεωρείται ως συγκεκριμένο σχέδιο διάγνωσης ή θεραπείας για κάθε μεμονωμένη κατάσταση.

Η χρήση αυτού του ιστότοπου και οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν δημιουργούν σχέση ιατρού-ασθενούς.

Πάντα αναζητήστε τις άμεσες συμβουλές του γιατρού σας σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέματα που μπορεί να έχετε σχετικά με την υγεία σας ή την υγεία των άλλων.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved