Πότε αρχίζουν τα μωρά να τρώνε στερεά τροφή; Smilefamily.gr

Πότε αρχίζουν τα μωρά να τρώνε στερεά τροφή; Smilefamily.gr

Οι γιατροί συστήνουν τη μετάβαση σε στερεές τροφές όταν το μωρό θα είναι μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών.

Κάποια μωρά είναι έτοιμα για αυτή τη μετάβαση ακόμα και από την ηλικία των τριών μηνών, αλλά αυτό δεν συνίσταται.

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει ένα μωρό να τρώει στερεές τροφές, τόσο πιο πιθανό θα είναι να είναι αλλεργικό αργότερα σε κάποιες από αυτές.

 

"Όταν αρχίσω να δίνω στερεά τροφή στο μωρό μου, θα πάψω να του δίνω γάλα;"

Στην αρχή, οι στερεές τροφές θα είναι απλά ένα συμπλήρωμα στην πρωταρχική πηγή διατροφής του – στο μητρικό γάλα ή στο γάλα σε φόρμουλα.

Έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε αν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το μικρό σας να τρώει στερεές τροφές, ή αν δεν τρώει όσες στερεές τροφές θα θέλατε.

 

 

Τα σημάδια ότι το μωρό σας είναι έτοιμο για την μετάβαση στις στερεές τροφές, είναι τα εξής:

-Είναι σημαντικό να καθορίσετε πότε είναι έτοιμο το μωρό σας για τις στερεές τροφές, πριν του δώσετε να τις δοκιμάσει.

  • Το αντανακλαστικό του σπρωξίματος της γλώσσας έχει εξαφανιστεί ή μειωθεί. Αυτό το φυσικό αντανακλαστικό, το οποίο αποτρέπει τον πνιγμό του μωρού με ξένα αντικείμενα, προκαλεί επίσης τα μωρά να σπρώξουν το φαγητό έξω από το στόμα τους.

 

  • Το μωρό σας μπορεί να στηρίξει από μόνο του το κεφάλι του. Ακόμα και αν το μωρό σας δεν μπορεί ακόμα να ανακαθίσει από μόνο του, θα πρέπει να είναι ικανό να κρατάει όρθιο το κεφάλι του ώστε να μπορέσει να αρχίσει να τρώει στερεές τροφές.

 

  • Το μωρό σας φαίνεται να ενδιαφέρεται για το φαγητό. Αν παρατηρεί προσεχτικά το φαγητό που τρώτε, αν απλώνει τα χεράκια του για να πιάσει το φαγητό σας, ή αν γλείφει τα χείλια του όταν μυρίζει καινούργια φαγητά, τότε πιθανώς να λαχταράει την ποικιλία που βρίσκεται στα στερεά φαγητά.

 

  • Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών στα φαγητά, το πιο πιθανό είναι να τις έχει και το μωρό σας. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως να πρέπει να περιμένετε μέχρι να γίνει 6 ή 7 μηνών πριν του δώσετε να φάει στερεά τροφή. Το να επιτρέψετε στο πεπτικό σύστημα του μωρού σας να ωριμάσει περισσότερο, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων να αναπτύξει αλλεργίες στο φαγητό.

 

  • Αν το μωρό σας έχει γεννηθεί πρόωρα, θα πρέπει να περιμένετε ακόμα περισσότερο. Τα πρόωρα μωρά συχνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο να αποκτήσουν άρτια γνώση πάνω στο «πιπιλάω – καταπίνω – αναπνέω» πρότυπο το οποίο είναι απαραίτητο στη διαχείριση της στερεάς τροφής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον θηλασμό

Κάνετε μασάζ στο μωρό σας; Πως αυτό ωφελεί, τόσο το ίδιο, όσο και εσάς;

"Με ποιον να αφήσω το μωρό; Με τη γιαγιά ή τη μπέιμπι-σίτερ;"

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved