Οι πρώτες ώρες του μωρού σας: Απαντάμε στις 7 πιο top ερωτήσεις!

Οι πρώτες ώρες του μωρού σας: Απαντάμε στις 7 πιο top ερωτήσεις!

Oι πρώτες ώρες της ζωής ενός μωρού

 


Απαντήσεις στις 7 πιο δημοφιλείς ερωτήσεις

 

Περνάτε ώρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας σκεφτόμενη πως θα είναι το μωρό σας όταν γεννηθεί και πως θα νιώσετε όταν το κρατήσετε για πρώτη φορά στην αγκαλιά σας; Μπορεί να αναρωτιέστε πως είναι η γέννα από την πλευρά του μωρού σας, πως είναι ένα τυπικό νεογέννητο μωρό, πως αντιδρά το μωρό τις πρώτες ώρες της ζωής του και τι πρέπει να περιμένετε καθώς δενόσαστε με το μωρό σας. Εμείς σας δίνουμε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις.

 

1.Η εμπειρία του τοκετού από την πλευρά του μωρού

Φανταστείτε τον εαυτό σας ασφαλή και ζεστό χωρίς καμία αίσθηση του πόνου ή της δυσφορίας, ξαφνικά αρχίζουν σταδιακά να σας ζουλάνε και να σας πιέζουν για πολύ ώρα για να έρθετε σε έναν κόσμο έντονων αισθήσεων, φωτός, κρύου, αφής, οσμών και δυνατών θορύβων. Η πλάτη σας να ισιώνει για πρώτη φορά, οι πνεύμονες να καίγονται και κάποιος σας τρίβει δυνατά με μία πετσέτα .

 

Τώρα φανταστείτε να ξαναγυρίζετε σε έναν κόσμο ζεστό όπου κουλουριάζεστε ξανά, είναι η αγκαλιά της μητέρας σας. Κανένας δεν βάζει αντικείμενα στο στόμα σας και σας αφήνουν να ξεκουραστείτε. Σε έναν ιδανικό κόσμο οι δύσκολες εμπειρίες του μωρού σας είναι μόνο αυτές της γέννας μέχρι να φωλιάσει στην αγκαλιά τη δική σας ή του πατέρα του.

 

 

2. Πως είναι ένα νεογέννητο;

Το κεφάλι του νεογέννητου μπορεί να είναι κακοσχηματισμένο και επιμηκυμένο. Το μωρό σας μπορεί να είναι ροζ ή λίγο μαυριδερό στο χρώμα , τα χέρια του και τα πόδια του μπορεί να είναι υποκυανομένα. Όταν γεννηθεί θα είναι καλυμμένο με αίμα και αμνιακό υγρό. Αν αργότερα πάρει χρώμα κίτρινο αυτό σημαίνει ότι έχει ίκτερο. Όλες όμως αυτές οι χρωματικές ανωμαλίες φεύγουν μέσα σε 24 με 48 ώρες.

 

 

3. Μελανιές σε νεογέννητο : Είναι φυσιολογικές;

Μερικές φορές το κεφάλι του μωρού μπορεί να έχει μελανιές ή σημάδια στο κεφάλι αν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί τσιμπίδα κατά τη διάρκεια της γέννας. Οι μελανιές φεύγουν μέσα σε μία εβδομάδα.

 

Σπανίως τα μωρά αναπτύσσουν αιμάτωμα σε ένα από τα οστά του κρανίου τους ακριβώς κάτω από το δέρμα τους (κεφαλοαιμάτωμα), το οποίο όμως διαλύεται μέσα σε ένα μήνα. Κάποιες κηλίδες στο κεφάλι που παρουσιάζονται στα νεογνά απομακρύνονται μέσα σε 48 με 72 ώρες

 

 

4. Πως είναι οι πρώτες ώρες της ζωής ενός μωρού;

Οι πρώτες ώρες της ζωής του μωρού σας είναι πολύ σημαντικές. Η μετάβαση από τη μήτρα στην πραγματική ζωή απαιτεί μεγάλες βιολογικές προσαρμογές. Με την πρώτη αναπνοή το μωρό σας περνά από την προγεννητική αναπνευστική κυκλοφορία στη βρεφική. Η λειτουργία αναπνοής από τους πνεύμονες για πρώτη φορά απαιτεί μεγάλο απόθεμα ενέργειας.

 

Πλέον πολύ περισσότερο αίμα μεταφέρεται στους πνεύμονες οι οποίοι πρέπει να αποβάλουν και το υγρό που υπήρχε μέσα σε αυτούς κατά τη διάρκεια της κύησης ενώ πρέπει να ξεκινήσουν να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλα τα ζωτικά όργανα.Παρακολουθήστε την νοσοκόμα όσο εκείνη φροντίζει, εξετάζει, μετρά και ζυγίζει το μωρό σας. Ρωτήστε τη για όποιες απορίες έχετε για το μωρό σας, για τις εξετάσεις και τις διαδικασίες.

 

 

5. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να δεθείτε με το μωρό σας;

Βρείτε χρόνο να εξερευνήσετε το σωματάκι του μωρού σας. Το μωρό σας είναι όμορφο παρά τα μικροπροβλήματα που μπορεί να έχει στο χρώμα του δέρματός του και στο σχήμα του κεφαλιού του. Την πρώτη ώρα της ζωής του το μωρό σας βρίσκεται σε εγρήγορση. Μετά από κάποια ώρα κλάματος το μωρό ηρεμεί για να εξερευνήσει το περιβάλλον γύρω του.

Αν ο φωτισμός είναι χαμηλός ανοίγει τα μάτια του και προσπαθεί να εστιάσει στο πρόσωπο της μητέρας του και του πατέρα του. Οικείοι απαλοί ήχοι όπως η φωνή της μητέρας και του πατέρα ηρεμούν ακόμα περισσότερο το μωρό. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να έρθει σε επαφή με την οικογένειά του και να θηλάσει. Σε αυτή τη φάση το μωρό μαθαίνει να θηλάζει.

 

 

 

6. Τι συμπεριφορά πρέπει να περιμένετε από το μωρό σας;

Τα μωρά είναι απίθανα και πολύ ικανά από τις πρώτες μέρες της γέννησής τους. Αν δεν παίρνουν για κάποιο λόγο φάρμακα μπαίνουν στη διαδικασία του θηλασμού. Το μωρό από ένστικτο βρίσκει τον τρόπο να λάβει την τροφή του (το γάλα) από το στήθος της μητέρας του. Για να ηρεμήσουν ή να παρηγορηθούν μετά από το κλάμα συνήθως πιπιλάνε το δάκτυλό τους ή το χέρι τους ενώ διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους όταν κουλουριάζονται.

 

Μπορούν να πιάσουν και να κρατήσουν το κεφάλι τους για κάποια ώρα. Τα μάτια τους μπορούν να εστιάσουν σε απόσταση 10 με 12 ίντσες που είναι ακριβώς η απόσταση από την αγκαλιά της μητέρας μέχρι το πρόσωπό της .

 

 

7. Είναι φυσιολογικό για το μωρό να θέλει να κοιμηθεί αμέσως μετά τη γέννησή του;

Η γέννηση ενός παιδιού είναι μία εξουθενωτική εμπειρία, για το ίδιο αλλά και για τη μητέρα γι’ αυτό χρειάζονται ξεκούραση για αρκετές ώρες. Τα μωρά συνήθως κοιμούνται για ακόμη περισσότερη ώρα από ότι η μητέρα και ξυπνάνε μόνο για να θηλάσουν.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved