Ο θηλασμός έχει πλεονεκτήματα και για τη μητέρα Ι Smile Family

Ο θηλασμός έχει πλεονεκτήματα και για τη μητέρα Ι Smile Family

-Δεν θα έχετε μόνο την προσωπική, συναισθηματική ευχαρίστηση του να γνωρίζετε ότι το σώμα σας συνεχίζει να φροντίζει και να τρέφει το μωρό σας, αλλά θα παρατηρήσετε ότι μέσω του θηλασμού θα γυρίσετε πιο γρήγορα στο σώμα που είχατε πριν μείνετε έγκυος.

-Επίσης, ο θηλασμός ενισχύει το ψυχικό δέσιμο μεταξύ της μητέρας και του μωρού. Με τον θηλασμό απελευθερώνονται κάποιες ορμόνες που συστέλλουν την μήτρα και την βοηθάνε να επιστρέψει πιο γρήγορα στο αρχικό της μέγεθος.

-Επίσης, επειδή το λίπος που είχε συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χρησιμοποιείται για την παραγωγή του γάλακτος, η μητέρα που θηλάζει συνήθως επιστρέφει στο αρχικό της βάρος πιο γρήγορα.


-Πολλές μητέρες βρίσκουν τον θηλασμό πολύ ικανοποιητική εμπειρία, γιατί νιώθουν σαν να δίνουν ένα μέρος του εαυτού τους στο μωρό τους. Κατά τον θηλασμό, το μωρό σας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το δέρμα σας και ανταποκρίνεται στη μυρωδιά τη δική σας, αλλά και του γάλακτός σας.

Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνουν και κάποιες θυσίες. Επειδή το φαγητό που τρώτε θα γίνει η τροφή για το μωρό σας, οι προσεχτικές διατροφικές επιλογές είναι πολύ σημαντικές τώρα, περισσότερο και από όταν ήσασταν έγκυος.

 


Τα συναισθηματικά πλεονεκτήματα του θηλασμού είναι ανυπολόγιστα


Παρέχει τον πιο στενό τρόπο που μπορεί μια μητέρα να φροντίσει το μικρό της και θέτει σε εφαρμογή μια πολύ ξεχωριστή και τρυφερή σχέση.

Δεν είναι τυχαίο που τα μάτια του νεογέννητου, τα οποία δεν μπορούν να εστιάσουν σε αντικείμενα που βρίσκονται μακριά ή κοντά του, μπορούν να δουν πεντακάθαρα το πρόσωπο της μητέρας του, όταν βρίσκεται σε απόσταση 25 εκατοστών από το πρόσωπό του –η ακριβής απόσταση μεταξύ τους, όταν βρίσκεται στο στήθος της.

 

Ο θηλασμός είναι μια σχέση αγάπης και προσοχής που αναπτύσσεται με το χρόνο και κάνει ανυπολόγιστο καλό στο μωρό, αλλά και στη μητέρα.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved