Κατάλληλη Θερμοκρασία-υγρασία δωματίου για βρέφη και πως θα την διασφαλίσετε

Κατάλληλη Θερμοκρασία-υγρασία δωματίου για βρέφη και πως θα την διασφαλίσετε

Τι θερμοκρασία πρεπει να έχει το δωμάτιο του μωρού;


Σε γενικές γραμμές η διατήρηση της θερμοκρασίας μεταξύ 20 και 22 βαθμών οC χειμώνα καλοκαίρι ,είναι μια καλή επιλογή.
Για να είστε βέβαιοι πως δεν έχετε παραπάνω ζέστη ή κρύο, αρκεί να κρεμάσετε στον τοίχο ένα θερμόμετρο δωματίου (όχι κοντά σε καλοριφέρ, παράθυρα ή μπαλκόνια αλλά σε ένα πιο ουδέτερο σημείο).


Πόση υγρασία πρέπει να έχει το δωμάτιο του μωρού;


H υγρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 40-60%.

Τα κλιματιστικά και τα αερόθερμα τείνουν να ξηραίνουν περισσότερο από όσο πρέπει την ατμόσφαιρα, γι’ αυτό η χρήση τους πρέπει να είναι περιορισμένη.

-Για να αυξήσουμε την υγρασία χρησιμοποιούμε σκεύη με νερό πάνω στα καλοριφέρ.
-Για να την μειώσουμε χρειάζεται ο αφυγραντήρας
-Στο δωμάτιο του μωρού είναι καλό να έχουμε εγκατεστημένο μόνιμα θερμόμετρο και υγρόμετρο.

Ενώ πολλοί είναι οι γονείς που συνηθίζουν να τοποθετούν μια κατσαρόλα με βραστό νερό για να φέρουν την απαραίτητη υγρασία στο χώρο,καλύτερα είναι να αποφεύγεται ,όταν το μωρό σας αρχίζει να μεγαλώνει, καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

 

Κλιματιστικό, αερόθερμο ή καλοριφέρ;

Δεν έχει σημασία το μέσο με το οποίο το μωρό σας θα διατηρεί την θερμοκρασία του, καθώς το ζητούμενο είναι η επίτευξη της σταθερής θερμοκρασίας και ιδιαίτερα για τους πρώτους μήνες της ζωής του.
Καλό θα είναι ωστόσο, όλοι οι χώροι που μπορεί να μεταφερθεί ένα μωρό εντός σπιτιού να έχουν περίπου την ίδια θερμοκρασία.

 

Άλλοι χρήστες διάβασαν "Το μωρό μου κρυώνει ή ζεσταίνεται; - Πως θα το καταλάβω;"

 

Αποφεύγετε τα πολλά καλύμματα

Πάρα πολλά καλύμματα (υπνόσακοι, κουβέρτες κτλ) μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση στο μωρό σας με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος του του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Ένας σάκος ύπνου με φερμουάρ είναι μια ασφαλής επιλογή εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεται ένα επιπλέον ελαφρύ στρώμα πάνω από τις πιτζάμες του.

Να είστε ωστόσο, ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν το μωρό σας είναι άρρωστο. Τα άρρωστα μωρά τείνουν να έχουν πυρετό και τα πρόσθετα στρώματα μπορούν να αυξήσουν περαιτέρω τη θερμοκρασία του σώματος.

 

Χρήση ανεμιστήρα οροφής.


Η χρήση ανεμιστήρα για λίγο στο δωμάτιο του μωρού σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, καθώς ο ανεμιστήρας ανακυκλώνει την κυκλοφορία του αέρα και βελτιώνει τον εξαερισμό του χώρου .

 

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε Like στη σελίδα μας

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved