Για ποιους λόγους ένα μωρό δεν μπορεί να αποχωριστεί το μπιμπερό του;;;

Για ποιους λόγους ένα μωρό δεν μπορεί να αποχωριστεί το μπιμπερό του;;;

Παρόλο που κάποιοι τυχεροί καμαρώνουν από νωρίς το παιδί τους να κατεβάζει άσπρο πάτο το ποτήρι με το γάλα ή να πίνει μονορούφι το χυμό με το καλαμάκι, κάποιοι άλλοι είναι πιθανό να πέσουν στην παγίδα της παρατεταμένης χρήσης του μπιμπερό, συνήθως λόγω ελλιπούς ενημέρωσης. 

 

Το μπιμπερό είναι από τα τελευταία «οχυρά» που πέφτουν για τα περισσότερα παιδιά και οι λόγοι είναι πολλοί:


• Σε μερικά παιδιά το μπιμπερό θυμίζει την τρυφερή αγκαλιά της μαμάς.


• Για άλλα πάλι συγκαταλέγεται στη λίστα με τα αγαπημένα αντικείμενα ανακούφισης, όπως είναι η πιπίλα ή η κουβερτούλα. Ακόμα κι αν το παιδί έχει κόψει την πιπίλα μπορεί να επιμένει στο μπιμπερό, ακριβώς γιατί του εξασφαλίζει έστω για λίγο την παροδική απόλαυση από ένα… ξεπερασμένο προνόμιο.


• Μπορεί να επιμένει στο μπιμπερό, ιδιαίτερα αν έχει μόλις αποκτήσει μικρότερο αδερφάκι – πράγμα που σημαίνει πως έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είναι μωρό με συνέπεια διάφορα πισωγυρίσματα στη συμπεριφορά του.


• Η παράταση όμως στη χρήση του μπιμπερό συχνά οφείλεται και στους γονείς. Για κάποιους οι λόγοι είναι πρακτικής φύσεως, αφού ξεμπερδεύεις εύκολα και γρήγορα με το πρωινό γάλα – ειδικά αν δουλεύεις και βιάζεσαι να φύγεις.


• Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που φοβούνται ότι αν το παιδί ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το ποτήρι μπορεί να κόψει το γάλα ή να μην πίνει τόσο όσο έπινε πριν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

13 Συμβουλές ασφάλειας για το μπάνιο του μωρού σας

5 λόγοι που η πιπίλα κάνει καλό στο μωρό σας!

Νέα μαμά: Τι πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας για το νεογέννητο;

"Πως θα ενισχύσω την αυτοπεποίθηση του μωρού μου;;;"

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved