Ερμηνεύοντας τις γκριμάτσες ενός μωρού....

Ερμηνεύοντας τις γκριμάτσες ενός μωρού....

Γκριμάτσες μωρού!

 

Το μωράκι σας δεν μιλάει ακόμα και εσείς κοιτάζοντας το πρέπει να καταλάβετε τι μπορεί να θέλει εκείνη τη στιγμή.

Δεν υπάρχει τίποτα που να ζεσταίνει περισσότερο την καρδιά σας από το να βλέπετε το μωράκι σας να σας κοιτάζει στα μάτια και να σας χαρίζει ένα τεράστιο χαμόγελο.

 

Συνήθως αυτό συμβαίνει γύρω στην 5η, 6η εβδομάδα της ζωής του και σημαίνει πως όχι μόνο σας αναγνωρίζει αλλά και χαίρεται που σας βλέπει.

Δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει αλλά εσείς μπορείτε να διαβάσετε στο πρόσωπό του όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

 

 

Ανοιχτό και ευτυχισμένο

Σαν μητέρα είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να καλύψετε και να ικανοποιήσετε όλες τις απαιτήσεις του μωρού σας.

Όμως αυτό δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά όσο φαίνεται καθώς δεν μπορεί ακόμη να σας ζητήσει κάτι με λόγια.

Όμως ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επικοινωνήσετε μαζί του.  

Ακόμη και στις σχέσεις μας με τους ενήλικες «διαβάζουμε» τα πρόσωπα των άλλων σε καθημερινή βάση και σχεδόν χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Αντιλαμβάνεστε πως κάποιος έχει θυμώσει μαζί σας όταν κατσουφιάζει και αρνείται να σας κοιτάξει στα μάτια. Και ξέρετε ότι η φίλη σας χάρηκε με το κομπλιμέντο που κάνατε για το καινούργιο της φουστάνι γιατί χαμογελά με ευχαρίστηση.

Αν και το μωράκι σας μοιάζει εντελώς ξένο ακόμη στην κουλτούρα των ενηλίκων, είναι ικανό από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τη γέννησή του να σας γνωστοποιεί μέσω της έκφρασης του προσώπου του πώς αισθάνεται και τι επιθυμεί από εσάς.

Μαθαίνοντας αυτή τη «χωρίς λέξεις» γλώσσα θα συνεννοείστε καλύτερα μαζί του ή αν μη τι άλλο θα μαντεύετε ευκολότερα τα συναισθήματα του.

 

 

Θυμωμένο

Το ζαρωμένο μέτωπο, τα μάγουλα που φουσκώνουν θυμωμένα και το σουφρωμένο στοματάκι. Όλα σας λένε πως σε λίγο το μικρό σας θα αρχίσει να κλαίει. Ώρα να φορέσετε τις ωτοασπίδες σας!!!

 

 

Τόσο λυπημένο

Θα καταλάβετε πως το μωράκι σας νιώθει δυστυχισμένο. Τα πεσμένα φρύδια και το σουφρωμένο κάτω χειλάκι, τα ματάκια που σας κοιτούν σαν να του πήρατε το πιο αγαπημένο του παιχνίδι.

Αυτή η έκφραση είναι συνήθως προοίμιο ενός καλού κλάματος οπότε διακόψατε τη ροή των γεγονότων χαρίζοντάς του μία τρυφερή αγκαλιά.

 

 

Διασκεδάζοντας

Όταν το μωράκι σας ψυχαγωγεί τον εαυτό του, το προσωπάκι του είναι χαλαρωμένο και το στόμα του μισάνοιχτο χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκφραση. Διασκεδάζει με τα καμώματά του και ο χρόνος κυλάει με απολύτως ικανοποιητικά αποτελέσματα.

 

 

Ουάου

Μαμά τι είναι αυτό;;; Το ζαρωμένο μέτωπο, τα ορθάνοιχτα μάτια δείχνουν την περιέργεια και την έκπληξη γι αυτό που αντικρίζει.

Αυτή η μαγική φατσούλα λέει πως όσα συμβαίνουν τώρα γύρω του είναι πολύ εντυπωσιακά και πως τα απορροφά σαν σφουγγάρι.

 

  

Ωπ, πάλι έκανα ζημιά.

Μήπως έφτυσα πάλι το γάλα μου στο μπλουζάκι που μόλις αλλάξαμε; Μήπως είναι η πέμπτη φορά που το κάνω αυτό τώρα;

Μία ματιά όμως σε αυτά τα τεράστια μάτια που ας κοιτούν με γλύκα και αθωότητα σας κάνουν να του συγχωρείτε τα πάντα. Μέχρι την επόμενη φορά…

 

 

Και η καλύτερη από όλες.

Σας κοιτάει κατευθείαν στα μάτια, το χαμόγελό του είναι πάρα πολύ ευτυχισμένο ενώ η στάση του άνετη και χαλαρή. Μάλλον σας αγαπάει πολύ.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved