Δείτε 4 παιχνίδια για να παίξετε με το μωρό σας μετά τους 12 μήνες

Δείτε 4 παιχνίδια για να παίξετε με το μωρό σας μετά τους 12 μήνες

παιχνίδια για μωρα νο 1:

 

το αγαπημένο του κουκλάκι


Υποκριθείτε ότι το αγαπημένο αρκουδάκι ή η κούκλα του μωρού σας, είναι πραγματικό και κάντε το να περπατάει, να ξαπλώνει για να κοιμηθεί, ή να χορεύει στο δωμάτιο.

Να το συμπεριλάβετε σε καθημερινές δραστηριότητες, να το βάζετε να κάθεται στο τραπέζι για φαγητό, για παράδειγμα, και να του φοράτε σαλιάρα.

Το να μιλάτε για το τι ακριβώς κάνετε θα βοηθήσει το μωρό σας να αναπτύξει τις γλωσσικές του ικανότητες.

Μπορείτε επίσης να παριστάνετε ότι κάποιες φορές είναι χαρούμενο και άλλες φορές ότι είναι λυπημένο, έτσι ώστε να μπορέσει να καταλάβει καλύτερα πως λειτουργούν τα συναισθήματα, καθώς παράλληλα, αναπτύσσει την φαντασία του.

 


παιχνίδια για μωρα νο 2 :

 

Σπρώξε με, να σε τραβήξω.


Αν το μωρό σας, στηρίζεται για να σηκωθεί και προσπαθεί να περπατήσει, βοηθήστε το να εξασκηθεί με ένα παιχνίδι σπρωξίματος και τραβήγματος.

Χρησιμοποιήστε ένα αντικείμενο που μπορεί να κινηθεί, όπως την παιδική του καρέκλα, ή το πλαστικό κουτί που βρίσκονται μέσα τα παιχνίδια του.

Καθώς θα κρατάει τις άκρες για υποστήριξη, μπορείτε να κρατάτε την άλλη πλευρά σταθερή.

Έπειτα, τραβήξτε αργά το αντικείμενο προς το μέρος σας ώστε να το ενθαρρύνετε να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Σύντομα, θα αρχίσει να σπρώχνει ενώ εσείς θα τραβάτε απαλά. Αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του για την ημέρα που τελικά θα περπατήσει από μόνο του.

  

 


παιχνίδια για μωρα νο 3 :

 

Χαρούμενα παλαμάκια.

 

Μέχρι τώρα, το μωρό σας μπορεί να κρατάει ανοιχτά τα χεράκια του, αλλά μπορεί να πάρει ακόμα κάποιο χρόνο, μέχρι να αρχίσει να χτυπάει παλαμάκια από μόνο του.

Για τώρα, μπορείτε να το βοηθάτε εσείς να τα χτυπάει, ή να το αφήσετε να κρατάει τα δικά σας χέρια, καθώς θα τα χτυπάτε.

Βάλτε το να καθίσει απέναντί σας, είτε στο πάτωμα είτε στην αγκαλιά σας και τραγουδήστε του ενώ χτυπάτε παλαμάκια.

Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των γλωσσικών του ικανοτήτων, όπως και στον συντονισμό των χεριών και των ματιών του.

 

 

παιχνίδια για μωρα νο 4 :

 

Ποιος κρύβεται εκεί;

 

Το παιδί σας θα λατρέψει απλά παιχνίδια κρυφτού. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί, είναι να κρύβεστε εναλλάξ κάτω από τα σκεπάσματα ή την ώρα που του κάνετε μπάνιο, κάτω από μια μεγάλη πετσέτα.

Για επιπλέον διασκέδαση και σπαρταριστά γελάκια, μπορείτε να το σκουντάτε καθώς θα κρύβεται «μμ, αυτό είναι ένα πόδι; Ή μήπως ένα χέρι;».

Παιχνίδια σαν και αυτό βοηθάνε να μάθουν στο μωρό σας ότι ακόμα και αν δεν μπορεί να δει κάτι, αυτό δεν σημαίνει πως δεν βρίσκεται εκεί.

Για αλλαγή, μπορείτε ενώ θα κρύβεται κάτω από την πετσέτα να το μεταφέρετε σε ένα άλλο δωμάτιο. Θα ενθουσιαστεί μόλις βγάλει το κεφάλι του έξω και ανακαλύψει ότι βρίσκεται σε ένα καινούργιο σημείο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

13 Συμβουλές ασφάλειας για το μπάνιο του μωρού σας

"Πώς να κάνω μπάνιο στο νεογέννητο μωρό μου;" - Smilefamily.gr

5 λόγοι που η πιπίλα κάνει καλό στο μωρό σας!

Σε ποια ηλικία ξεκινάει ο απογαλακτισμός και τι πρέπει να προσέξετε;

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved