9 Συμβουλές για να διοργανώσετε το πρώτο παιδικό πάρτυ του μωρού σας

9 Συμβουλές για να διοργανώσετε το πρώτο παιδικό πάρτυ του μωρού σας

Το πρώτο του πάρτι

 

Ο Αντρέας είναι το τρίτο μου παιδί, και 6 χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου μου, θεωρώ πλέον τον εαυτό μου «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉ» στο θέμα του «πάρτι για τα πρώτα του γενέθλια». Θυμάμαι ότι το πάρτι της Ελένης της πρώτης μου κόρης, ήταν εξαιρετικό γεγονός. Τριάντα καλεσμένοι κάθε ηλικίας, δύο μπουφέ με διάφορες λιχουδιές και μία τεράστια τούρτα.

Τώρα που το ξαναφέρνω στο μυαλό μου, μετά από τόσα χρόνια, σκέφτομαι ότι η όλη οργάνωση ήταν αρκετά επίσημη και παρατραβηγμένη για ένα πάρτυ ενός μωρού! Θα μπορούσε να γίνει ένα πετυχημένο γαμήλιο πάρτι!

Η μέρα είχε τις καλές τις στιγμές, Η Ελένη πιθανόν ενθουσιασμένη από την τόση φασαρία έκανε το πρώτο της βήμα, αλλά και τις άσχημες καθώς στο τέλος του πάρτι ήταν τόσο κουρασμένη που έπεσε και χτύπησε τα χείλη της. Όμως κανείς δεν ξέρει τα πάντα εξαρχής και αυτή η εμπειρία ήταν διδακτική για μένα και τον σύζυγό μου.

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο 1 :Για να περάσουν όλοι καλά

Ένα μωρό ενός έτους δεν ξέρει ότι αυτή τη μέρα έχει γενέθλια. Τα μεγαλύτερα αδέλφια, αν υπάρχουν φυσικά και το γνωρίζουν. Ίσως να ζηλεύουν λιγάκι με όλες αυτές τις προετοιμασίες αλλά εσείς κανονίστε πως θα τα συμπεριλάβετε στα γεγονότα ώστε και αυτά να περάσουν καλά, επίσης. Για παράδειγμα μπορείτε να επιτρέψετε στο μεγαλύτερο να διαλέξει το σχέδιο της τούρτας ή να προσθέσει στο μενού κάποιο φαγητό που του αρέσει.


Επίσης η συμμετοχή τους στο άνοιγμα των δώρων, θα τα χαροποιήσει αλλά και θα σας προσφέρει μία πολύ χρήσιμη υπηρεσία. Το μωρό σας είναι όντως πολύ μωρό για να ανοίξει μόνο του τόσα δώρα, και χρειάζεται βοήθεια από την οικογένεια του για να μπορέσει να τα δει και να «ευχαριστήσει» δια στόματος σας τους καλεσμένους. Αν πιστεύετε ότι τα άλλα παιδιά θα ζηλέψουν αγοράστε και σε αυτά ένα μικρό δωράκι.

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο2 : Κρατήστε τον εορτασμό μικρό

Ο αριθμός των μωρών και των μεγαλύτερων παιδιών που θα προσκαλέσετε να είναι ο ελάχιστος δυνατός. Για να είστε σίγουρη για την ασφάλεια τους οι γονείς τους θα πρέπει να μείνουν μαζί τους στο πάρτι. Η υπόλοιπη λίστα των καλεσμένων θα συμπληρωθεί από πολύ κοντινούς φίλους και συγγενείς.

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο 3 : Κρατήστε το σύντομο

Μιάμιση με δύο ώρες είναι το ανώτατο όριο. Σε αυτή την ηλικία τα μωράκια κοιμούνται νωρίς και δεν υπάρχει λόγος να τα ξενυχτήσετε, ή αν κάνετε το πάρτι πρωί να χάσουν το μεσημεριανό τους ύπνο.

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο 4 : Μην απαντάτε ότι θέλετε όταν σας ρωτάνε τι δώρο να του φέρουν.

Δεν είναι όλοι οι φίλοι σας έμπειροι με τις ανάγκες των μωρών και δεν θέλετε να δείτε τον κολλητό σας να καταφθάνει με το πρώτο του μηχανάκι υπό μάλης, τουλάχιστον όχι από τώρα. Ούτε το παιδί θα μπορέσει να το παίξει ούτε και όποιος το έφερε να χαρεί διότι του άρεσε. Φυσικά τα δώρα που θα προτείνετε σε αυτούς που θα σας ρωτήσουν θα είναι εκτός από κατάλληλα για την ηλικία του μωρού σας, κατάλληλα και για την οικονομική διάθεση των καλεσμένων σας. 

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο 5 : Σερβίρετε φαγητά που τα μεγαλύτερα παιδάκια μπορούν να φάνε μόνα τους.

Αυτό σημαίνει απλά φαγητά που τρώγονται με το χέρι και συνήθως αρέσουν στα παιδιά. Όσο το δυνατόν αποφύγετε σάλτσες οδοντογλυφίδες και διάφορα στολίδια γιατί θέλετε να διασκεδάσετε και όχι να αγχωθείτε μήπως κάποιο πληγωθεί.

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο 6 :  Προνοήστε για τα παιχνίδια τους

Τα πολύ μικρά παιδάκια χρειάζονται βοήθεια από κάποιον ενήλικα για να ενωθούν, να απασχοληθούν και να περάσουν καλά. Προτείνετε τους τραγουδάκια, ζωγραφιές ή αν ο χώρος το επιτρέπει λίγο κυνηγητό και τρέξιμο. Συνεννοηθείτε με τις άλλες μαμάδες ώστε να βρίσκεται πάντα μία από εσάς κοντά τους.

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο 7:  Ένα δώρο για κάθε παιδάκι

Αγοράστε διάφορα μικροαντικείμενα κατάλληλα την ηλικία των παιδιών που προσκαλέσατε. Τους τα προσφέρετε όταν τα αποχαιρετάτε εσείς ή το μεγαλύτερο παιδί σας.

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο 8 : Κανόνες ασφαλείας

Πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας ελέγξτε το χώρο και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ξεχαστεί γύρω – γύρω μικροαντικείμενα που μπορεί να βάλουν στο στόμα τους ή να τα πατήσουν και να γλιστρήσουν. Αν θα έχετε μπαλόνια, δώστε προσοχή σε αυτά που σπάνε, Πετάξτε τα υπολείμματα αμέσως διότι κάποιο παιδάκι ίσως δοκιμάσει να τα καταπιεί.

 

 

Συμβουλές για πρώτο παιδικό πάρτυ μωρού νο 9 : Φωτογραφίες και άλλα αναμνηστικά

Οι φωτογραφίες είναι το απαραίτητο συστατικό των επόμενων ημερών. Θα σας διασκεδάσουν, θα σας γλυκάνουν την ψυχή και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να περάσετε όμορφες ώρες, ταξινομώντας τις και φτιάχνοντας ένα ακόμη άλμπουμ για το μωράκι σας. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να σας βοηθήσουν επιλέγοντας αυτές που θεωρούν καλύτερες, συνήθως αυτές που περιέχονται και τα ίδια. Εάν υπάρχει κάμερα και διαθέσιμος χειριστής ακόμη καλύτερα διότι ποια ταινία μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρουσα από αυτή που πρωταγωνιστεί ο ήρωας της καρδιάς σας;

Τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας είναι μία επέτειος που θα θυμάστε για πάντα, αλλά και προοίμιο σε αυτές που θα ακολουθήσουν. Κρατήστε την απλή αλλά φροντίστε να έχει και αρκετά happenings ώστε να σας μείνει αξέχαστη.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ:

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved