3 πράγματα που θέλει να σας πει ένα μωρό ανάλογα με τις εκφράσεις του

3 πράγματα που θέλει να σας πει ένα μωρό ανάλογα με τις εκφράσεις του

" Πως θα αποκρυπτογραφήσω τις γκριμάτσες του μωρού μoυ; "

 

" Τι θέλει να μου πει κάθε φορά που κοιτάζει και χαμογελάει; "

 

Ας προσπαθήσουμε, να αποκρυπτογραφήσουμε μαζί τις εκφράσεις του μωρού σας και να αποκαλύψουμε μερικά από τα θετικά του συναισθήματά. Έτσι θα ξέρετε τι θέλει τελικά να σας πει κάθε φορά και πώς να το αντιμετωπίσετε.

 

«Μμμμ, ενδιαφέρον!»

Τα ματάκια του μωρού σας εξερευνούν τον κόσμο γύρω του και συχνά ανακαλύπτουν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, για παράδειγμα, μια πολύχρωμη μπάλα, στο οποίο εστιάζουν το βλέμμα τους.

Τι γίνεται τότε; Τα φρύδια του μωρού ανασηκώνονται ή χαμηλώνουν ελαφρώς και το στόμα του μπορεί να ανοίγει σε ένδειξη θαυμασμού.

Αν το αντικείμενο που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κινείται, θα το ακολουθήσει με το βλέμμα του και αν το μωράκι σας είναι σε ηλικία που μπορεί να κινηθεί, θα επιχειρήσει να πάει προς το μέρος του, σε μια προσπάθεια να το αγγίξει.

Στην περίπτωση που δεν συμφωνείτε με το αντικείμενο που του τραβά την προσοχή, για παράδειγμα, αν σας ενοχλεί την ώρα που δένετε τα κορδόνια σας τραβώντας τα, μην το μαλώσετε.

Το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να αρχίσει να κλαίει ή να επιμείνει.

Απλώς βρείτε κάτι άλλο να του αποσπάσει την προσοχή, πράγμα εξαιρετικά εύκολο σε αυτή την ηλικία. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι η περιέργεια, δηλαδή η διαρκής αναζήτηση και εξερεύνηση, αναπτύσσει τις δεξιότητες και φυσικά τις γνώσεις του μωρού σας.

 

 

«Τι έκπληξη!»

Η έκπληξη είναι κάτι που όλοι αισθανόμαστε κατά καιρούς, αλλά για το μωρό, για το οποίο ο κόσμος είναι καινούριος και γεμάτος νέες εμπειρίες, μπορεί να αποτελεί καθημερινότητα.

Αρκεί να πεταχτεί ένας κούκλος-κλόουν από το κουτί, για να ανοίξουν διάπλατα τα ματάκια του.

Ακόμη κι αν αυτό που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του παιδιού είναι κάτι χαριτωμένο, αστείο, υπάρχει η πιθανότητα ύστερα από λίγο να το δείτε διστακτικό.

Σε αυτή την περίπτωση πάρτε το αγκαλιά και πείτε του: «Αστείο δεν είναι;».

Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές το μωράκι σας δεν ξέρει αν η κρίση του είναι σωστή και περιμένει από εσάς την επιβεβαίωση.

Άλλες φορές την έκπληξη διαδέχεται ο φόβος, ειδικά όταν η πηγή του ερεθίσματος είναι θορυβώδης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σέβεστε τα συναισθήματα που φαίνεται να προκαλεί η έκπληξη στο μωρό σας.

 

 

«Μου αρέσει!»


Από πολύ νωρίς το μωράκι σας σάς εκφράζει την ικανοποίησή του με ένα χαμόγελο, ανταποκρινόμενο σε ένα απαλό χάδι ή όταν ακούει τη φωνή της μαμάς.

Όταν κάτι του αρέσει, το πρόσωπό του φωτίζεται, τα μάτια του είναι ορθάνοιχτα και χαμογελά ή γελάει βγάζοντας γλυκούς, τσιριχτούς ήχους.

Τα συναισθήματα χαράς είναι πολύ σημαντικά, γιατί καλλιεργούν τη θετική πλευρά του χαρακτήρα του μωρού σας.

Γι’ αυτό φροντίστε σε κάθε ευκαιρία να τα ενισχύετε και να τα καλλιεργείτε. Για παράδειγμα, αν του αρέσει κάποιο τραγούδι, κουνήστε τα χεράκια του στο ρυθμό και τραγουδήστε του.

Έτσι θα μάθει να εκφράζεται μέσα από την κίνηση και τον ήχο. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η αποδοχή από την πλευρά σας αυτών που αρέσουν στο μωρό σας.

Όταν βλέπει ότι το ενθαρρύνετε, αυξάνεται αυτόματα η αυτοπεποίθησή του.

Αν, ωστόσο, το μωρό σας απολαμβάνει κάτι που δεν είναι ασφαλές, για παράδειγμα, να χτυπά το πορσελάνινο πιάτο στο πάτωμα,

δώστε του ένα υποκατάστατο του «παιχνιδιού» του (ένα πλαστικό πιάτο) αντί να σταματήσετε επιτόπου τη δραστηριότητα που δείχνει να ευχαριστιέται τόσο πολύ.

Τα παιδιά είναι από τη φύση τους χαρούμενα και αυτό είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να ενισχύετε. Άλλωστε, δεν υπάρχει πιο όμορφο θέαμα από ένα μωράκι που γελάει!

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξυπνο μωρό; 5 τρόποι για να αναγνωρίσετε και να ενισχύσετε την χαρισματικότητα του!

5 λόγοι που η πιπίλα κάνει καλό στο μωρό σας!

Πότε εμφανίζονται τα πρώτα δόντια του μωρού και με ποια σειρα;

"Πως θα ενισχύσω την αυτοπεποίθηση του μωρού μου;;;"

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved