Στικς με σπανάκι και μοτσαρέλα: Συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά

Στικς με σπανάκι και μοτσαρέλα: Συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά

Στικς με σπανάκι και μοτσαρέλα-Υλικά 

  • τυρί κρέμα, μαλακό (225 g)

 

  • ½ φλιτζάνι σπανάκι, μαγειρεμένο, στραγγισμένο (115 γραμμάρια)

 

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα (200 g)

 

  • 1 κουταλάκι αλάτι 

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

 

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι (250 g)

 

  • 4 αυγά, χτυπημένα

 

  • 2 φλιτζάνια τριμμένο ψωμί (230 γραμμάρια)

 

  • λάδι για το τηγάνισμα

 

Στικς με σπανάκι και μοτσαρέλα - Παρασκευή


-Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε

  • το τυρί κρέμας,

 

  • το σπανάκι,

 

  • τη μοτσαρέλα,

 

  • το αλάτι,

 

  • το πιπέρι

 

  • και τη σκόνη σκόρδου,ανακατεύοντας καλά.

 

-Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε το καλά.

 

-Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

 

-Βγάλτε το παγωμένο μείγμα και τεμαχίστε το σε κομμάτια, πάχους 1 εκατοστού και κόψτε τα στη μέση

 

-Τοποθετήστε το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το τριμμένο ψωμί σε τρία χωριστά μπολ.

 

-Βυθίστε τα κομμάτια με το σπανάκι στο αλεύρι, στη συνέχεια στα αυγά, στη συνέχεια στα ψίχουλα,και μετά ξανά στα αυγά και τέλος πάλι στα ψίχουλα.


-Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι με μέση προς υψηλή θερμότητα.


-Τηγανίζετε τα για περίπου 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.


-Αφήστε τα να κρυώσουν


-Σερβίρετε! 

 

Πηγή:Spinach Dip Mozzarella Sticks

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved