Σουφλέ Σοκολάτας - Συνταγή

Υλικά παρασκευής για σουφλέ σοκολάτας:

  • 250 gr κουβερτούρα 
  • 200 gr βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 αβγά 
  • 1 ποτηράκι κονιάκ

 

Σουφλέ - Τρόπος παρασκευής

 

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μετά το βούτυρο.
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγά σιγά με προσοχή.
  • Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου. 
  • Τη σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό και καλή σας απόλαυση!
Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved