Σοκολατένιο Μπισκότο με καραμέλα: "Συνταγή τύπου twix"

Σοκολατένιο Μπισκότο με καραμέλα: "Συνταγή τύπου twix"

Συστατικά

για 10 μερίδες

Μπισκότο

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (375 g)

 

  • ¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (150 g)

 

  • 1 κουταλάκι αλάτι

 

  • 2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, (460 g)

 

Γέμιση καραμέλας

  • ¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (165 g)

 

  • ¾ φλιτζάνι σιρόπι αραβοσίτου (165 g)

 

  • ¾ φλιτζανιού ανάλατου βουτύρου, (170 γραμμάρια)

 

  • ¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (180 mL)

 

  • 1 πρέζα αλάτι

 

 

για την κορυφή του γλυκού:

1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, λιωμένα (175 g)

 


λούστρο σοκολάτας:

 

  • 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας γάλακτος (350 g)

 

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας



Παρασκευή


-Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C.

 

-Πάρτε ένα ταψί (μακρόστενο ) και βάλτε μια λαδόκολλα

 

Κάνετε το μπισκότο:

-Σε ένα μεγάλο κύπελλο, χτυπήστε μαζί:

  • το αλεύρι,

 

  • την άσπρη ζάχαρη

 

  • και το αλάτι.

 

  • Προσθέστε το βούτυρο.

 

-Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε το μείγμα.

 

-Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.

Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.


-Ψήνετε για 45 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο

-και ψήνετε  για άλλα 45-60 λεπτά, μέχρις ότου πάρει ένα καφετί χρώμα.

-Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

 


Κάντε τη γέμιση καραμέλα:

 

-Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα που βράζει:

 

  • Ρίξτε την καστανή ζάχαρη,

 

  • το σιρόπι καλαμποκιού,

 

  • το βούτυρο,

 

  • την κρέμα γάλακτος

 

  • και το αλάτι.

 

-Σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα, βάλτε το μείγμα καραμέλας να βράσει για 5 λεπτά

-Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία στη χαμηλή και μαγειρέψτε για  ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να να πάρει ένα πιο βαθύ χρυσό χρώμα.

-Βγάλτε το και ρίξτε το μείγμα με την καραμέλα πάνω από το κέικ.

-Αφήστε το να κρυώσετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

 


-Μόλις το μπισκότο ψυχθεί, τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί

-Απλώστε πάνω στη λαδόκολλα  ⅓ της λιωμένης σοκολάτας, έτσι ώστε να φτάνει το μέγεθος του μπισκότου


-Βάλτε από πάνω το μπισκότο

 

-Ρίξτε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα πάνω από την γέμιση καραμέλας σχηματίζοντας ζιγκ-ζαγκ

-Αφήστε το στο ψυγείο για 20 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.

 

Ενώ το μπισκότο ψύχεται, κάντε το λούστρο σοκολάτας:

 

-Προσθέστε τα τσιπς σοκολάτας και το λάδι καρύδας σε ένα μεσαίο κύπελλο.

-Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.(περίπου για 20 δευτερόλεπτα)

 

-Βγάλτε το μπισκότο και κόψτε την σοκολάτα που προεξέχει γύρω από τα τοιχώματα του μπισκότου.

-Περιχύστε από πάνω το λούστρο σοκολάτας και αλείψτε το και στα πλάγια.

-Πάρτε μια σπάτουλα και σχηματίστε πάλι ζιγκ ζαγκ από πάνω

-Αφήστε το να ψυχθεί για 1 ώρα

-Απολαύστε το!

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved