Ριζότο μανιταριών : Γκουρμεδίστικη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Ριζότο μανιταριών : Γκουρμεδίστικη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα : 30 λεπτά

Συνολική ετοιμασία : 50 λεπτά

 

 

Ριζότο μανιταριών - Υλικά

  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου,

 

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,

 

  • 1 κιλό μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές φέτες

 

  • 1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

 

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους

 

  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο

 

  • 1 / 2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

 

  • αλάτι

 

  • φρέσκο μαύρο πιπέρι για γεύση

 

  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

 

  • 4 κουταλιές βούτυρο

 

  • 1 / 3 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα

 

 

Ριζότο μανιταριών - Εκτέλεση

 

  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά.

 

  • βάζετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.

 

  • Ρίξτε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.

 

  • Αφαιρέστε τα μανιτάρια, μαζί με το υγρό τους και αφήστε τα στην άκρη.

 

  • Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.

 

  • Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε το για περίπου 2 λεπτά.

 

  • Όταν το ρύζι πάρει ένα χρυσό χρώμα, ρίχνετε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το κρασί.

 

  • Στην συνέχεια, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.

 

  • Συνεχίστε να προσθέτετε το ζωμό ,1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς,μέχρι να απορροφηθεί και ο τελευταίος ζωμός, περίπου 15 με 20 λεπτά.

 

  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα μανιτάρια με το ζουμί τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα.

 

  • Αλατοπιπερώστε

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα κινόα με μαύρα φασόλια και λεμόνι.

Πικάντικες γλυκοπατάτες φούρνου: Συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα : Συνταγή για τους λάτρεις της φέτας!

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved