Πεϊνιρλί με γέμιση κοτόπουλο : Συνταγή

Πεϊνιρλί με γέμιση κοτόπουλο : Συνταγή

Συστατικά
για 10 μερίδες

ΖΥΜΗ

  • 1 φλιτζάνι νερό (240 mL)

 

  • ½ φλ. γάλα πλήρες (120 mL)

 

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν 3 κουταλιές της σούπας, διαιρούμενο (310 γραμμάρια)

 

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

 

  • 1 κουταλάκι αλάτι

 

  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

 

  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας (55 g)

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζύμη

 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν τα περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες


Κοτόπουλο

 

  • 2 ½ φλιτζάνια κοτόπουλο, μαγειρεμένο, τεμαχισμένο (310 g)

 

  • 2 ½ φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλας(250 γραμμάρια)

 

  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας (55 g)

 

  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

 

  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

 

  • 2 φλιτζάνια σος παρμεζάνας τύπου alfredo (520 g)

 

  • 1 αυγό, χτυπημένο

 

  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Παρασκευή

-Προθερμάνετε το φούρνο στους 230˚C.

 

-Βάλτε το νερό και το γάλα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τοποθετήστε το εκεί σε υψηλή θερμοκρασία για 45 δευτερόλεπτα.


-Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε:

 

  • το αλεύρι,

 

  • τη ζάχαρη,

 

  • το αλάτι,

 

  • τη σκόνη σκόρδου,

 

  • τη παρμεζάνα 

 

-Αναμίξτε καλά.

 

-Ρίξτε το μπολ με το γάλα.

 

-Ανακατέψτε

 

-Ζυμώστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

 

-Αν η ζύμη κολλήσει στην επιφάνεια προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Σχηματίστε με την ζύμη μια σφιχτή μπάλα.

 

 

 

-Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

 

-Τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ και καλύψτε το με μια μεμβράνη.

 

-Αφήστε το για 1 ώρα.

 

 

-Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, ρίξτε

 

  • το κοτόπουλο,

 

  • 2 φλιτζάνια (200 g) μοτσαρέλα,

 

  • μισό φλιτζάνι παρμεζάνα (55g),

 

  • σκόνη σκόρδου,

 

  • πιπέρι

 

  • και σος παρμεζάνας τύπου alfredo.

 

  • Αναμίξτε καλά.

 

 

-Τοποθετήστε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.ανοίξτε το φύλο.

 

-Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

 

-Τυλίξτε όλες τις πλευρές της ζύμης για να δημιουργήσετε ένα ωοειδές σχήμα (σχήμα στεφανιού).

 

-Τραβήξτε τις άκρες της ζύμης και στρίψτε τες σε μικρές σπείρες.

 

-Κάντε το καθ' όλη την περίμετρο της ζύμης, έτσι ώστε να σχηματιστούν αρκετές μικρές σπείρες.

 

-Ρίξτε το μείγμα alfredo κοτόπουλου πάνω από τη ζύμη και απλώστε το μέχρι να φτάσει στις άκρες της ζύμης.

 

-Λαδώστε τις πλευρές της ζύμης με το ζωμό από το αβγό.

 

-Πασπαλίζετε την υπόλοιπη μοτσαρέλα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου.


-Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρις ότου η κρούστα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.


-Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

 

-Σερβίρετε αμέσως.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved