Ομελέτα αφράτη: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Ομελέτα αφράτη: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Συστατικά
για 2 μερίδες

 

Ομελέτα αφράτη-Υλικά

  • 5 μεγάλα ασπράδια αυγών

 

  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

 

  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κατά το ήμισυ

 

  • αλάτι

 

  • πιπέρι

 

  • φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

 


Ομελέτα αφράτη- Εκτέλεση

-Ξεχωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους αυγών σε δύο ξεχωριστά μπολ.


-Θα χρειαστείτε μόνο 3 κρόκους, οπότε φυλάξτε τους υπόλοιπους δυο για μεταγενέστερη χρήση.


-Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο και παχύρευστο το μείγμα και αφήστε το στην άκρη.


-Μεταφέρετε τα ασπράδια σε ένα μεγαλύτερο μπολ και χτυπήστε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

-Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα από κρόκους αυγών στα ασπράδια αυγών και χτυπήστε μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα.

-Ρίξτε το μείγμα αυγού σε ένα μεσαίο τηγάνι και βάλτε το καπάκι.


-Μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά , για περίπου 5 λεπτά.


-Ανασηκώστε με μια σπάτουλα κάθε πλευρά της ομελέτας και βάλτε από κάτω,από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.


-Καλύψτε πάλι το τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά


-Αφαιρέστε το καπάκι και αλατοπιπερώστε.


-Αφαιρέστε το τηγάνι από τη θερμότητα.


-Διπλώστε την ομελέτα πάνω σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με το σχοινόπρασο.

 

Πηγή:Super Fluffy Omelet

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved