Φιλέτο κοτόπουλο με βαλσάμικο : Συνταγή

Φιλέτο κοτόπουλο με βαλσάμικο : Συνταγή

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά

μερίδες:6

θερμίδες/μερίδα: 196 kcals

 

Φιλέτο κοτόπουλο με βαλσάμικο - Υλικά :

  • 6 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο

 

  • μαύρο πιπέρι

 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

 

  • 1 / 2 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες

 

  • 1 / 2 φλιτζάνι βαλσάμικο

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο (ροζμαρί)

 

  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

 

 

Φιλέτο κοτόπουλο με βαλσάμικο - Εκτέλεση:

 

  • Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές των φιλέτων.

 

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.

 

  • μαγειρέψτε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα ( 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.)

 

  • Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 3 έως 4 λεπτά.

 

 

-Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο:

 

  • τις ψιλοκομμένες ντομάτες  

 

  • το βαλσάμικο

 

  • βασιλικό

 

  • ρίγανη,

 

  • δενδρολίβανο

 

  • και θυμάρι.

 

-Τηγανίστε για περίπου 15 λεπτά, ( έως ότου το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ.)

 

-Για να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το θερμόμετρο θα πρέπει να μετράει 74 βαθμοί C .

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved