Τα υπέρ και τα κατά μιας Τρίτεκνης οικογένειας - Smilefamily.gr!

Τα υπέρ και τα κατά μιας Τρίτεκνης οικογένειας - Smilefamily.gr!

Ένα τρίτο παιδί μέσα στην οικογένεια φέρνει τους γονείς σε κάπως μειονεκτική θέση καθώς πλέον τα πιτσιρίκια τους, τους ξεπερνάνε σε αριθμό.

Όμως συχνά βλέπουμε ζευγάρια που δεν είναι έτοιμα να αφήσουν τα μωρουδιακά ρούχα και τις χαρές της μητρότητας και της πατρότητας πίσω τους να επιλέγουν να προχωρήσουν σε τρίτο παιδάκι.

Επίσης, είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου κάποιοι γονείς θέλουν να κάνουν ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι αλλά ο Θεός τους δίνει δύο παιδιά με το ίδιο φύλο, οπότε δοκιμάζουν την τύχη τους στο τρίτο παιδάκι.

 

  

Πλεονεκτήματα μιας τρίτεκνης οικογένειας:

 

 • Όσο μεγαλύτερη είναι μια οικογένεια, τόσο αυξάνονται και οι δουλειές του σπιτιού και οι κανονισμοί που βοηθούν στη σωστή του λειτουργία.

 

 • Όμως, όταν υπάρχουν πολλά παιδιά, τότε μπορεί το καθένα να αναλάβει μια δουλειά και φυσικά θα πρέπει όλα τους να μάθουν να ακολουθούν κάποιους κανόνες που θα έχουν θέσει οι γονείς τους.

 

 • Αυτό θα τους διδάξει σημαντικές αξίες, όπως είναι η υπευθυνότητα, η υπομονή και η εργατικότητα.

 

 • Επίσης, επειδή οι γονείς θα έχουν λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να λύνουν τα προβλήματα και να σταματούν τους καυγάδες των μικρών τους, θα μάθουν να βρίσκουν λύσεις από μόνα τους, κάτι που θα τα βοηθήσει σημαντικά στη ζωή τους.

 

 

 

Μειονεκτήματα μιας τρίτεκνης οικογένειας::

 

 • Οι ειδικοί έχουν βρει ότι όσο περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ένα σπίτι, τόσο πιο εύκολο είναι να παραμεληθεί κάποιο, και συνήθως είναι αυτό που είναι πιο ευπροσάρμοστο, ήρεμο και δεκτικό από τα άλλα.

 

 • Όσο για το «σύνδρομο του μεσαίου παιδιού», αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα για τις οικογένειες με τρία παιδιά, καθώς το μεγαλύτερο και πρωτότοκο είναι πάντα το χαϊδεμένο των γονιών ενώ το μωρό χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

 

 • Έτσι το μεσαίο παιδί συχνά παραμελείται από τους γονείς, ασυνείδητα πολλές φορές και χάνει κάτι από τη φροντίδα και την προσοχή που απολαμβάνουν τα άλλα δύο.

 

 • Ένα άλλο μειονέκτημα στις πενταμελείς οικογένειες είναι ο χώρος. Ένα μέσο σπίτι στην Ελλάδα μπορεί να στεγάσει με άνεση τέσσερα άτομα, όμως ο ερχομός ενός πέμπτου στριμώχνει κάπως τα πράγματα.

 

 • Το ίδιο συμβαίνει και στα οικονομικά της οικογένειας όπως και στον ελεύθερο χρόνο των μελών της.

 

 

Τι να κάνετε αν ανήκετε αν είστε τρίτεκνος γονέας:

 

 • Θα πρέπει να αφιερώνετε τον ίδιο χρόνο σε όλα σας τα παιδιά, έτσι ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να νιώσει κάποιο παραμελημένο. Δε χρειάζεται να γίνουν πολλές αλλαγές για να επιτευχθεί αυτό.

 

 • Καθημερινές δραστηριότητες, όπως είναι τα ψώνια, ή μια μικρή βόλτα θα σας δώσουν πολλές ευκαιρίες για να έρθετε πιο κοντά και να δεθείτε περισσότερο και με τα τρία αγγελούδια σας.

 

 • Όσο για το θέμα του χώρου και των οικονομικών, πρέπει να βρείτε οικονομικές λύσεις για να τα βγάλετε πέρα.

 

 • Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη στην οργάνωση του χώρου μέσα στο σπίτι, δημιουργήστε μόνοι σας κάποια αντικείμενα που χρειάζεστε, δανειστείτε, ή προτιμήστε τα μεταχειρισμένα ρούχα.

 

 • Θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές φτάνει να μάθετε να ξεχωρίζετε τα είδη ανάγκης από τα είδη που αποτελούν μια επιπλέον πολυτέλεια για την οικογένειά σας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Μικροί και μεγάλοι φόβοι των παιδιών.

Άγχος αποχωρισμού : συμπτώματα, αντιμετώπιση , ηλικία

Ψέματα στην παιδική ηλικια : αίτια και αντιμετώπιση

Συναισθηματική νοημοσύνη και παιδί : Πως θα την καλλιεργήσετε;

Τσακωμοί ανάμεσα στα αδέλφια : Τι να κάνω;

Κατάθλιψη σε παιδιά προσχολικής ηλικίας : συμπτώματα, αίτια , αντιμετώπιση

Κρίσεις θυμού στα παιδιά : θυμώνει εύκολα; Αντιμετωπίστε το!

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved